0

Tikkamarineret rødtungefilet på spyd med ananas og grøntsager

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Marinade: Stød spidskommen, korianderfrø og sennepsfrø fint i en morter. Rens chili, hvidløg og ingefær og hak det hele groft. Kom det ned til krydderierne i morteren sammen med garam masala og stød videre til det er en ensartet pasta. Rør yoghurt, citronskal og maizena i og krydr med et godt nip salat.

Fisk: Del fileterne i 2 (på den lange led) og læg dem i en frysepose. Tilsæt marinaden, ryst posen godt og lad fisken marinere 30 min. på køl.

Spyd: Læg spyddene i blød i koldt vand i 30 min. Rens ananas, peberfrugter og squash og del dem alle i ensartede store tern. Tag fisken ud af posen og rul hver halve filet til en lille roulade. Sæt dem på spyddene skiftevis med ananas- og grøntsagstern. Pensl spyddene med smør og krydr med en smule salt og peber. Grill over indirekte varme i 10-15 min. eller bag dem i en 200 grader varm ovn til grøntsagerne er let gyldne og fisken mør. Server straks sammen med limefrugt skåret i både.

Giv ris, en sprød grøn salat og en skefuld græsk yoghurt til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Garam masala indeholder: 40% spidskommen, 30% korianderfrø, 10% kanel, 10 % grøn kardemomme, 5% nelliker, 5%  laurbærblade

 

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).