Marinade: Stød spidskommen, korianderfrø og sennepsfrø fint i en morter. Rens chili, hvidløg og ingefær og hak det hele groft. Kom det ned til krydderierne i morteren sammen med garam masala og stød videre til det er en ensartet pasta. Rør yoghurt, citronskal og maizena i og krydr med et godt nip salat.
Fisk: Del fileterne i 2 (på den lange led) og læg dem i en frysepose. Tilsæt marinaden, ryst posen godt og lad fisken marinere 30 min. på køl.
Spyd: Læg spyddene i blød i koldt vand i 30 min. Rens ananas, peberfrugter og squash og del dem alle i ensartede store tern. Tag fisken ud af posen og rul hver halve filet til en lille roulade. Sæt dem på spyddene skiftevis med ananas- og grøntsagstern. Pensl spyddene med smør og krydr med en smule salt og peber. Grill over indirekte varme i 10-15 min. eller bag dem i en 200 grader varm ovn til grøntsagerne er let gyldne og fisken mør. Server straks sammen med limefrugt skåret i både.
Giv ris, en sprød grøn salat og en skefuld græsk yoghurt til.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kommentarer og forslag til opskriften