0

Timianbagt skærising med ristet savoykål med bacon og pinjekerner samt flødestuvede rødder med dild

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Rødder: Skræl skorzoner- og gulerødder og skær dem i ensartede stænger (ca. 5 cm lange). Læg dem direkte ned i kogende fond for at undgå misfarvning af skorzonerrødderne og kog dem lige knapt møre. Hæld fonden fra, tilsæt fløden og kog videre uden låg til fløden er tyk og cremet. Krydr med salt og peber, rør finthakket dild i og smag til med fintrevet citronskal og citronsaft (du skal også bruge citronsaft til kålen).

Kål: Befri kålen for stok og grove blade og snit resten i strimler. Blancher kålen i letsaltet vand i 2-3 min. i letsaltet vand og dræn dem godt i et dørslag. Rist baconen let sprød på en pande, tilsæt pinjekernerne og lad dem blive gyldne. Tilsæt lidt olie, kål og plukket rosmarin, rist det hele godt og lad kålen tage lidt farve. Krydr med salt og peber, dryp med lidt citronsaft og smag til.

Fisk: Krydr fileterne med salt og peber, fold dem en gang på midten og læg dem taglagt i et ovnfast fad. Rør de friske timianblade sammen med smørret og dryp det over fisken. Bag i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. til fileterne lige er møre og mælkehvide.

Server sammen med en sprød rødkålssalat og groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).