0
Timianbagte fiskeruller på butterdej-tomattærte med basilikumolie og marinerede kartofler

Timianbagte fiskeruller på butterdej-tomattærte med basilikumolie og marinerede kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af så længe som muligt. Pisk vineddike og presset hvidløg med ca. ½ dl olie, salt og peber. Skær kartoflerne i tern, vend dem med marinaden og smag til.

Tomattærte: Læg de fire plader butterdej på en bageplade. Rids et dybt snit (næsten hele vejen igennem) 1 cm fra kanten hele vejen rundt på hver plade. Halver eller skiv tomaterne og fordel dem pænt på de fire bunde – de skal ligge inden for ridset. Krydr med salt og peber og bag tærterne 20-25 min., eller til butterdejen er gylden og tomaterne let brune i kanten.

Basilikumolie: Snit basilikumblade og -stilke groft og blend det med ca. ½ dl olie, der tilsættes i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.

Fisk: Læg fileterne op ved siden af hinanden og krydr let med salt og peber. Pluk timianblade henover og rul hver filet sammen til en rulle. Læg rullerne ved siden af hinanden i et smurt ildfast fad, dryp med en smule olie og drys med salt og peber. Bag fiskerullerne ved 200°C i 10-15 min. til fisken er gennembagt.

Anretning: Læg en tomattærte på hver tallerken og placer 1-2 fiskeruller på skrå ovenpå. Dryp med basilikumolien og server de marinerede kartofler ved siden af. Der kan serveres en god grøn salat med krydderurter samt godt italiensk brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.