0
Timianbagte fiskeruller på butterdej-tomattærte med basilikumolie og marinerede kartofler

Timianbagte fiskeruller på butterdej-tomattærte med basilikumolie og marinerede kartofler

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrub kartoflerne godt, kog dem møre i letsaltet vand og lad dem køle af så længe som muligt. Pisk vineddike og presset hvidløg med ca. ½ dl olie, salt og peber. Skær kartoflerne i tern, vend dem med marinaden og smag til.

Tomattærte: Læg de fire plader butterdej på en bageplade. Rids et dybt snit (næsten hele vejen igennem) 1 cm fra kanten hele vejen rundt på hver plade. Halver eller skiv tomaterne og fordel dem pænt på de fire bunde – de skal ligge inden for ridset. Krydr med salt og peber og bag tærterne 20-25 min., eller til butterdejen er gylden og tomaterne let brune i kanten.

Basilikumolie: Snit basilikumblade og -stilke groft og blend det med ca. ½ dl olie, der tilsættes i en tynd stråle. Smag til med salt og peber.

Fisk: Læg fileterne op ved siden af hinanden og krydr let med salt og peber. Pluk timianblade henover og rul hver filet sammen til en rulle. Læg rullerne ved siden af hinanden i et smurt ildfast fad, dryp med en smule olie og drys med salt og peber. Bag fiskerullerne ved 200°C i 10-15 min. til fisken er gennembagt.

Anretning: Læg en tomattærte på hver tallerken og placer 1-2 fiskeruller på skrå ovenpå. Dryp med basilikumolien og server de marinerede kartofler ved siden af. Der kan serveres en god grøn salat med krydderurter samt godt italiensk brød til.

Kommentarer og forslag til opskriften