0
Timian/hvidløgs koteletter med urtekartoffelmos

Timian/hvidløgs koteletter med urtekartoffelmos

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige kødretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

bagekartoflerbredbladet persillebabyspinat
1 min.
Kartoffelmos

Kartoflerne skrælles, skæres ud i stykker på 5x5 cm, og koges i usaltet vand, til de er helt møre.

Imens kartoflerne koges, skylles spinaten, og slynges tør.

Persillen skylles, og hakkes fint.

 

grisekotelettertimianhvidløgflødeost naturel
15 min.
Koteletter

Koteletterne saltes let på hver side, og hviler, mens grøntsagerne ordnes.

Timianen skylles, og bladene plukkes af.

1-2 fed hvidløg pr. person pilles og snittes i ultra-tynde skiver.

Koteletterne brunes 1 minut på hver side i en blanding af smør og olie ved meget høj varme.
Læg hvidløget ned i fedtstoffet i panden. Læg en lille teskefuld flødeost ovenpå hver kotelet - du skal ikke bruge det hele. Drys med timian, halvdelen af persillen og friskkværnet peber.
Sluk for panden, læg låg på, og lad koteletterne trække færdige, væk fra varmen, i omkring 5-7 minutter.
 

 

babyspinatbredbladet persillebagekartoflerflødeost naturel
25 min.
Mos

Kartoflerne drænes i en sigte, og kommes tilbage i gryden. Gem et par dl af kogevandet til senere.
Hæld spinaten og resten af persillen ned til kartoflerne sammen med resten af flødeosten og en god smørklat. 
Mos kartoflerne med et mosejern, et piskeris eller lignende.
Hvis mosen bliver for tyk, kan du tilsætte kogevand, til konsistensen er som du kan lide den.
Smag til med salt og peber til allersidst.

30 min.
Anretning

Servér mosen sammen med koteletterne og pande-saucen.

~Velbekomme ~

 

 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?