0

Timianstegt havkat med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon (2 pers.)

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 12-15 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og kog igennem sammen med hakket estragon (gem lidt til kartoflerne) - og server straks.

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket estragon og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Gulerødder: Skræl gulerødderne og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med stegefladen nedad i lidt neutral olie på medium varme til de begynder at tage farve - vend dem og steg i yderligere 2-3 min. på den "runde" side. Lige før de er færdige tilsættes et par små klatter smør og der krydres med salt, peber og lidt plukket timian.

Fisk: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Vend fisken i lidt hvedemel og ryst det overskydende mel af. Læg dem på en varm pande med lidt neutral olie (læg lige før fisken en timiankvist på panden der - hvor du bagefter lægger fisken). Steg på den ene side til den er gylden, sprød og flot. Tilsæt 3-4 små klatter smør og vend fisken når det er bruset af. Steg fisken færdig i 1 minut på den anden side.

Anretning: Som vist på billedet med de nykogte kartofler i en skål som tilbehør og server lidt af stegesmørret dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?