Skrab,skrub eller skræl kartoflerne, og kog dem i vand med salt i 15-20 min. Soigner og fintsnit porre, og kom dem i koldt vand. Dræn vandet fra de kogte kartofler, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5 min. under låg, og krydr evt. med lidt god salt. Lige før kartoflerne skal serveres, knuses de let med en ske og røres med snittede porre, lidt hakket timian, et par klatter creme fraiche samt evt. stegesmørret fra koteletterne, hvis du ikke er fedtforskrækket ;-)
Skyl peberfrugterne, og skær kødet i tynde strimler. Pil rødløgene og 1 fed hvidløg pr. person, og snit begge dele, så fint du kan. Skær dem evt. på et mandolinjern. Kom rigeligt olivenolie på en pande, og varm den op til medium varme sammen med de fintsnittede hvidløg. Når de så småt begynder at afgive duften af ristede hvidløg og bliver lysebrune, tilsættes rødløg og peberfrugter. Sautér ved medium varme, mens du vender ofte i et par min. Tilsæt 1 spsk. sukker og 2 spsk. rødvinseddike pr. person, du laver mad til, og lad det koge ind, så peberfrugterne nærmest glaseres af sukker og eddike. Når det er glaseret færdigt, krydres med salt og peber samt masser af friskhakket timian. (gem stilkene til koteletterne).
Krydr koteletterne med salt og peber. Steg dem på en godt varm pande i lidt neutral olie i ca. 2-4 min. på hver side. Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør sammen med et par timianstilke og 1 letknust, upillet fed hvidløg pr. person. Lad koteletterne stege videre i et minuts tid, hvor du drypper dem med smørret fra panden med en ske. Tag koteletterne af panden, og dæk dem med stanniol, så de holder sig varme. Lad dem trække i 2-3 min. før du serverer dem.
Som vist på billedet med kartoflerne serveret som tilbehør.
Kommentarer og forslag til opskriften