0
Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket estragon (gem det meste til majsfrikasseen), og server straks - evt. med lidt god salt oven på.

Majsfrikasse: Fjern bladene, og kog majskolberne i rigeligt, godt saltet vand i 12-15 min. Køl dem let ned, og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden, og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, kog igennem sammen med hakket estragon, og server straks.

Gulerødder: Skræl gulerødderne, og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af, og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med skærefladen nedad i lidt neutral olie over medium varme, til de begynder at tage farve. Vend gulerødderne, og steg i yderligere 2-3 min. på den ”runde” side. Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør, og der krydres med salt, peber og lidt plukket timian.

Fisk: Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Læg fisken (med skindsiden nedad) på en varm pande med lidt neutral olie - læg en timiankvist under hvert stykke fisk. Steg på skindsiden, til fisken er gylden, sprød og flot. Tilsæt 3-4 små klatter smør, og vend fisken når smørret er bruset af. Steg fisken færdig i 1 minut på den anden side.

Anretning: Som vist på billedet med de nykogte kartofler i en skål som tilbehør. Server lidt af stegesmørret dertil.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?