0
Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket estragon og server straks - evt. med lidt godt salt oven på.

Majsfrikasse: Fjern bladene og kog majskolberne i rigeligt godt saltet vand i 12-15 min. Køl dem let ned og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber og kog igennem sammen med hakket estragon (gem lidt til kartoflerne) - og server straks.

Gulerødder: Skræl gulerødderne og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med stegefladen nedad i lidt neutral olie på medium varme til de begynder at tage farve - vend dem og steg i yderligere 2-3 min. på den ”runde” side. Lige før de er færdige tilsættes et par små klatter smør og der krydres med salt, peber og lidt plukket timian.

Fisk: Del fisken i mindre stykker og krydr med salt og peber. Læg fisken (med skindsiden nedad) på en varm pande med lidt neutral olie (læg lige før fisken en timiankvist på panden der - hvor du bagefter lægger fisken). Steg på skindsiden til den er gylden, sprød og flot. Tilsæt 3-4 små klatter smør og vend fisken når det er bruset af. Steg fisken færdig i 1 minut på den anden side.

Anretning: Som vist på billedet med de nykogte kartofler i en skål som tilbehør og server lidt af stegesmørret dertil.

Hvad med også at prøve?

Hele kogte hummere

Vi får vores flotte friske sorte hummere fra Jegindø i Limfjorden. Det er en sand luksusspise som bare MÅ prøves.

799 kr. Inkl. fragt
Se mere

Krabbekløer

Juhu, så er der igen friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby. Men det er dog stadig i små mængder. Helt friske krabbekløer direkte fra auktionen i Strandby.

299 kr. Inkl. fragt
Se mere

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?