0
Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Timianstegt kuller med majsfrikasse, nye gulerødder og estragon

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Kartofler: Skrab/skrub de nye kartofler, og kog dem i vand med salt i 12-15 min. Dræn vandet fra, og tilsæt med det samme en generøs klat smør til gryden. Læg låg på igen, og ryst lidt rundt. Lad kartoflerne trække i 5-8 min. under låg, drys med friskhakket estragon (gem det meste til majsfrikasseen), og server straks - evt. med lidt god salt oven på.

Majsfrikasse: Fjern bladene, og kog majskolberne i rigeligt, godt saltet vand i 12-15 min. Køl dem let ned, og skær majskernerne af. Sauter majsene i en lille tykbundet gryde i en generøs klat smør sammen med finthakket skalotteløg. Tilsæt fløden, og kog ind til en cremet konsistens. Smag til med salt og peber, kog igennem sammen med hakket estragon, og server straks.

Gulerødder: Skræl gulerødderne, og lad ca. 1 cm af den grønne top sidde på. Skær den nederste spids af, og flæk hver gulerod i 2 dele på langs. Steg dem med skærefladen nedad i lidt neutral olie over medium varme, til de begynder at tage farve. Vend gulerødderne, og steg i yderligere 2-3 min. på den ”runde” side. Lige før de er færdige, tilsættes et par små klatter smør, og der krydres med salt, peber og lidt plukket timian.

Fisk: Del fisken i mindre stykker, og krydr med salt og peber. Læg fisken (med skindsiden nedad) på en varm pande med lidt neutral olie - læg en timiankvist under hvert stykke fisk. Steg på skindsiden, til fisken er gylden, sprød og flot. Tilsæt 3-4 små klatter smør, og vend fisken når smørret er bruset af. Steg fisken færdig i 1 minut på den anden side.

Anretning: Som vist på billedet med de nykogte kartofler i en skål som tilbehør. Server lidt af stegesmørret dertil.

Bonusinfo

Kend din fisk: Kuller

GASTRONOMISK

Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.

Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.

SUNDHED

Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.

Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?