0

Timianstegt rødspættefilet serveret med smørsauce med pinjekerner og forårsløg samt rødbedecreme med peberrod og dijonsennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Rødspætte, Hvedemel, Mælk, Æg, Sennep

Fremgangsmåde

Creme: Kog rødbederne møre i letsaltet vand (30-45 min. afhængig af størrelse). Smut rødbederne, riv dem fint og lad dem dryppe lidt af i en sigte. Rør cremefraiche, mayonnaise, sennep og presset hvidløg sammen og smag til med revet peberrod, salt og peber. Vend rødbederne i, smag til og server.

Fisk: Rør timian, hvedemel, salt og peber sammen i en skål, vend fileterne deri og bank det overskydende mel af. Lad fileterne hvile i 10 min. Snit imens forårsløgene i 1 cm brede stykker med et let skråt snit. Rist pinjekernerne gyldne i en klat smør. Tilsæt forårsløgene og sauter til de lige er bløde - de skal ikke tage farve - og tag begge dele af panden. Kom 3 spsk. smør på panden og steg fileterne gyldne og møre på begge sider. Pres lidt citronsaft over, tag dem af panden og anret på et flot (varmt) fad. Kom pinjekerner og forårsløg tilbage på panden sammen med 2 spsk. smør og varm det hurtigt igennem. Smag til med citronsaft, salt og peber, fordel saucen henover fisken og server straks.

Server sammen med ovnbagte kartofler/rodfrugter og en sprød grøn salat.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?