Start med at tænde ovnen på 200 grader varmluft.
Skrub persillerødder og pastinakker grundigt, og fjern evt. urenheder.
Skær begge dele i tern, og vend dem med lidt olivenolie, salt og krydderblandingen. Bag rodfrugterne i ovnen i 15-20 min., til de er møre.
Rør yoghurten op med masser af limesaft, så den bliver mere lind og godt syrlig. Krydr med friskkværnet sort peber.
Dræn bønnerne, og lun dem lidt igennem i en gryde med et skud olivenolie. Krydr med salt.
Hak korianderen groft med en kniv - både stilke og blade.
Varm pandekagerne på en meget varm, tør pande i 1-2 min. på hver side. Hold dem herefter lune indpakket i et klæde.
Anret pandekagerne ved bordet med rodfrugter, bønner, yoghurt og koriander.
Velbekomme!
Tlayuda kaldes i folkemunde (uden for Mexico) for "mexicanske pizzaer". Og det er egentlig forståeligt nok, for en tlayuda er i grove træk, at en dej rulles fladt ud, og toppes med fx ost, bønner, kød og salat.
Præcis som med pizza findes der et utal af mere eller mindre autentiske variationer.
Vi bruger kun autentiske Tlayuda på 100% mexicansk nixtamaliseret masa harina!Mexicansk krydderiblanding indeholder:
35% spidskommen 10% paprika, 10% chipotle chili, 10% oregano, 10% sort peber, 10% ancho mulato chili, 5% pasilla chili, 5% løgpulver, 5% hvidløgspulver
Kundekommentarer ()