Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe - er en hot (chili), aromatisk (galanga & citrongræs), let sødlig (kokosmælk og sukker), salt og umami (fish sauce) samt syrlig (lime) suppe, der ender ud som en skøn harmonisk smagsbombe! Smag dig frem, og vær ikke bange for at krydre til kant!
Kom kyllingestykkerne i en skål, og krydr med lidt salt og sukker.
Skyl alle grøntsager grundigt.
Skræl ingefær og skær dem i ultratynde skiver eller strimler.
Skær bund og top af citrongræs, og bank dem, så de knuses let og smag og aroma frigives. Gør det f.eks. med bunden af en kasserolle.
Del derefter citrongræsset i mindre stykker (de skal kun afgive smag, ikke spises).
Skær champignon i tynde skiver.
Skær chili i tynde skiver.
Skær rød peber i tynde strimler.
Skær top og bund af forårsløg. Kassér den øverste del af de grønne toppe, og snit resten fint.
Pluk koriander i blade og stilke. Hak stilkene fint, og kom bladene i koldt vand.
Varm lidt neutral olie op i en gryde, og sauter kyllingestykkerne af heri, uden at de tager farve. Krydr med salt og peber. Kom kokosmælk og vand på - der skal ca. samme mængde vand på som kokosmælk, så brug dåsen som målebæger. Tilsæt ingefær, hakkede korianderstilke, citrongræs, chili (pas på med chilien - kom det evt. i i etaper, så du får den rette styrke der passer dig) samt evt. hønse- eller urtebouillon hvis du har en terning eller lign (kan udelades) og kog det hele op. Tilsæt nu peberfrugt og champignoner, og bring suppen tilbage til kogepunktet. Nu skal suppen smages til med fish sauce, limesaft og sukker. Juster smagen med det sidste chili efter egen smag. Suppen må gerne være stærk.
Lige før servering tilsættes koriander og forårsløg, og suppen anrettes som vist på billedet.
Kundekommentarer ()