0
Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe med kylling

Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe med kylling

Hovedingrediens:
Fjerkræ
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter

Tom kah gai - Thailandsk kokossuppe er en hot (chili), aromatisk (galanga & citrongræs) let sødlig (kokosmælk og sukker), salt og umami (fish sauce) samt syrlig (lime) suppe der ender ud som en skøn harmonisk smagsbombe! Smag dig frem og vær ikke bange for at krydre til kant! 

Fremgangsmåde

kyllingebryst uden skind
Kylling & ris:

Skær kyllingen ud i små stykker eller strimler.

citrongræschampignonskorianderrød chilirød peberfrugtingefær
Grøntsager:

Skyl alle grøntsager grundigt. 

Skræl ingefær og skær den i tynde skiver på 1-2 mm.

Skær bund og top af citrongræs og bank dem så de knustes let og smag og aroma frigives, gør det fx med bunden af en kasserolle.

Del derefter citrongræsset i mindre stykker (de skal kun afgive smag, ikke spises)

Skær champignon i tynde skiver

Skær chili i tynde skiver

Skær rød peber i tynde strimler

Skær top og bund af forårsløg - kassér den øverste del af de grønne toppe og snit resten fint

Pluk koriander i blade og stilke - hak stilkene fint

limenam pla (fiskesauce)grøntsags bouillon
Tom kah gai:

Varm lidt neutral olie op i en gryde og sauter kyllingestykkerne af heri uden de tager farve - krydr med salt og peber. Kom kokosmælk og vand på - der skal samme mængde vand på som kokosmælk så brug dåsen som målebæger. Tilsæt ingefær, citrongræs, chili (pas på med chilien - kom det evt i i etaper så du får den rette styrke der passer dig) samt urtebouillon og kog det hele op. Tilsæt nu peberfrugt og champignons og bring suppen tilbage til kogepunktet. Nu skal suppen smages til med fish sauce, limesaft, sukker + evt. justeres med det sidste chili.

Anretning:

Lige før servering tilsættes koriander og forårsløg - suppen anrettes som vist. Server risene i skåle ved siden af. Du kan evt. komme de kogte ris op i suppen. 

Kommentarer og forslag til opskriften