HUSK at sætte kikærter i blød dagen før! Alternativt kan du sagtens bruge kogte kikærter på dåse. Erstat 100 g tørrede med 1 dåse kogte kikærter.
Sæt kikærterne i blød i dobbelt volumen koldt vand. Rør 1 tsk natron i, og lad det stå i 24 timer. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem godt, og sæt dem over i en stor gryde dækket med frisk, koldt vand. Tilfør 2 fed pillede hvidløg, pillede skalotteløg, rød chili samt resten af natronen. Kog nu ærterne, under låg og stille og roligt, til de er møre, lette at mose og næsten falder fra hinanden. Det tager omtrent 2-3 timer afhængigt af dine kikærter. Tilføj evt. mere varmt vand, hvis de er ved at koge tørre. Lad ærterne køle af i vandet. Sigt vandet fra ærterne (gem vandet), og blend dem i en foodprocessor. Kør det hele til en glat og homogen masse med 2/3 dele af olivenolien, tørret chili, spidskommen, tahin, citronsaft, rå hvidløg og paprika. Tilføj gradvist lidt af kogevandet, indtil du har en passende konsistens på din humus. Den skal holde sin egen form uden at være hverken flydende eller for bastant. Smag på humussen, og tilføj evt. mere citronsaft, hvidløg og salt efter smag. Anret den i en skål, dryp det resterende olivenolie over, og drys med lidt paprika.
Fif: Du kan snildt købe en færdig humus. Der findes mange gode - bla. i vores Foodmarket.
Skyl de røde peberfrugter, gnid dem med lidt olie, og grill dem på direkte varme, til de er MEGET mørke - faktisk helt sorte.
Tag peberfrugterne af grillen, og kom dem i en skål, der tildækkes med film eller stanniol.
Rist mandlerne på en pande evt. på grillen, til de er gyldne.
Når de røde peberfrugter er let afkølede (efter ca. 10 min.), fjernes det sorte skind og kernerne. Begge dele kasseres.
Blend de bagte peberfrugter i en blender eller foodprocessor med 1 fed hvidløg pr. person, en smule rosmarin, feta (gem lidt feta og rosmarin til at toppe med, når du anretter) og de ristede mandler.
Smag til med haydari krydderi*,salt og peber.
Hvis Haydarien er for tyk, spædes den op med lidt vand og/eller god olivenolie.
*Haydari krydderimix indeholder:
Skær tomater ud i tykke skiver, og anret dem i et fad. Krydr tomaterne med salt, sukker og peber, og dryp med god olivenolie og balsamico. Top med afdryppet burrata og plukkede basilikumblade.
Fjern bladene fra majskolberne, og skyl dem og snackpebrene grundigt. Grill begge dele ved direkte varme, til de er gyldne og møre. Krydr med salt, peber og smør.
Fif: Grill gerne et helt hvidløg med, og pres den møre hvidløgspure ud på kødet, mens du sidder ved bordet. Pensl også gerne kødet med lidt olie og frisk timian et par gange under stegningen.
Som vist på billedet. Sæt det hele på bordet i fade og skåle, og trancher kødet der.
Tomahawk Steak er en kæmpe forvokset Côte du Boeuf med hele ribbensknoglen intakt. Kødet har en fantastisk intermuscular fedtmarmorering, hvilket gør den til den mest smagfulde og saftige af alle bøffer.
Haydari krydderimix indeholder:
Kommentarer og forslag til opskriften