0
Tomatbagt mørksej med ramsløg og Onion Bhaji

Tomatbagt mørksej med ramsløg og Onion Bhaji

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Indisk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Onion bhaji var min første introduktion til indisk mad – og var for mig startskuddet til en livslang fascination og glæde ved det indiske køkken generelt. Så jeg føler faktisk, at jeg skylder denne herlige og simple snack en stor tak! "bhajia" betyder fritter – og er i virkeligheden kun en lille del af den store pakora familie, som omfatter alle gode ting stegt i kikærtemel.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

zittauerløgOnion Bhaji krydderimixkikærtemelingefærgrøn chiliramsløgcitron
1 min.
Ramsløg & onion Bhaji

Flæk den grønne chilipeber på langs, og kassér kernerne. Snit chilipeberen fint. Pil og riv ingefær fint. Skyl og skær ramsløg i tynde strimler. Pil løgene, og snit dem på langs i så fine strimler som du kan – brug evt. et mandolinjern.

Kom løgene i en skål, drys dem med lidt fint salt, og vend rundt. Lad dem stå et par min. mens du laver dejen. Kom 4/5 af kikærtemelet i en skål, og rør det med lidt citronsaft og 1-2 spsk. smeltet smør. Tilsæt også lige netop nok koldt vand til, at dejen får konsistens som tyk fløde eller tapetklister.

Rør krydderimixet i dejen sammen med grøn chilipeber, ramsløg og ingefær, og tilsæt lidt salt. Kom de snittede løg i, så de er dækket med dej.

Opvarm en lille frituregryde med neutral olie, eller brug en stor pande, der er en tredjedel fyldt med olie. Test temperaturen på olien, der helst skal være omtrent 180° C, med en dråbe dej, der skal syde, når den kommer i olien og derefter flyde ovenpå.

Sæt i mellemtiden en skål koldt vand klar ved komfuret, og gør en bageplade klar med køkkenrulle på.

Tænd ovnen på 200° C varmluft.

Når olien er klar, gør du dine hænder våde i vandet i skålen, og former ”løgboller” på størrelse med store bordtennisbolde.

Steg dem i olien, men pas på ikke at overfylde gryde eller pande, og rør forsigtigt med en træske for at undgå, at bollerne sætter sig fast i bunden.

Steg i 3-4 min., og vend bollerne rundt et par gange, indtil de er sprøde og gyldne på alle sider.

Tag bollerne op, og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Kom nu bollerne i ovnen for at holde dem varme, mens du laver den næste omgang.

mørksejfilet uden skindtomatrelish
20 min.
Fisk

Del fisken i 3-4 stykker pr person og kom stykkerne i en skål og drys dem med salt og vend rundt. Vend med tomatrelish og det sidste kikærtemel. Bag fisken i et smurt ovnfast fad i 8-12 min. i ovnen (200 g), til de netop deler sig i flager. 

rucola
30 min.
Rucola

Skyl rucola grundigt, og slyng den tør i en salatslynge.

35 min.
Anretning

Som vist på billedet. Servér rucola salat vendt i lidt olie og citron på siden.

Velbekomme!

Bonusinfo

Onion Bhaji krydderimix indeholder:

  • 25% gurkemeje
  • 25% spidskommen
  • 25% fennikelfrø
  • 15% karry blade
  • 10% sort peber

Bonusinfo

Ramsløget findes helt naturligt i mange danske skove, typisk fra midt marts til maj. Vi kan vi derfor kun anbefale, at du stikker et smut i skoven og plukker ramsløg til et par omgange mere, når du har spist denne portion. Du kan både bruge bladene og selve løget, som gror under jorden.

Ramsløg gror oftest som store, brede områder i bunden af særligt løvskov, men du kan også være heldig at finde dem i parker. Ramsløg kan godt lide, at jorden er fugtig. Pluk forsigtigt de blade du skal bruge, så der både er nok til andre og til næste år.

OBS!! Vær opmærksom på, at ramsløget kan forveksles med den giftige liljekonval, høsttidløs og dansk arum. Ramsløget kan dog genkendes på både smagen og den kraftige duft af hvidløg, som ingen af de andre planter har. Er du i tvivl, så lad dem stå.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?