0
Rødspætte på tomatiserede hvide bønner med basilikum og lune hvidløgs-naan.

Rødspætte på tomatiserede hvide bønner med basilikum og lune hvidløgs-naan.

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
pizzadej - på surdej
Inden du går i gang:


Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord. 

Find alle de køkkenredskaber frem du skal bruge til retten.

Læs hele opskriften grundigt igennem, inden du går i gang med at lave maden.

~  HUSK at tage pizzakuglerne ud af køleskabet en time inden du skal lave mad.  ~

 

hvidløgpizzadej - på surdejsmør
1 min.
Naan-brødene formes og sættes til hævning.

Pizzakuglerne formes til aflange fladbrød. 
Brug dine fingre til at trykke/strække dejen ud til rustikke brød, så du ikke presser al luften ud af dejen.
Sæt brødene på en bageplade med bagepapir på, lav små fordybninger jævnt fordelt over dejen med finderspidserne, og lad brødene hæve et kvarter under et hårdt opvredet viskestykke.

Forvarm ovnen til 250 grader.

En lille spsk. smør pr. person smeltes, og der tilsættes ca. 1/2 fed presset hvidløg pr. person. Brug en hvidløgspresse, eller hak hvidløget fint med en kniv.

cannellinibønnertomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailhvidløgrødspættefilet
10 min.
Grøntsagerne skæres og fisken foldes..

Tomaterne deles i halve eller kvarte, alt efter hvor store de er.

1 fed hvidløg pr. person snittes i tynde splitter.

Bønnerne drænes.

Basilikummen hakkes i grove stimler. Gem et par fine blade til pynt.

Fisken saltes let, og foldes sammen til rustikke pakker.

pizzadej - på surdej
20 min.
Brødene bages

Brødene pensles let med hvidløgssmørret, og bages i ovnen i 10 min., eller til de er færdige.

Hvis du har en dampfunktion på din ovn, kan du give brødene damp et par minutter.  Ellers kan du smide en lille kop vand ind i bunden af din ovn, når brødene sættes ind.

Når brødene er færdige, pensles de generøst med hvidløgssmørret endnu en gang.

cannellinibønnerrødspættefilettomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktailhvidløgbasilikumMiddelhavs krydderi
25 min.
Saucen laves.

Hvidløg og tomater steges ved høj varme i rigeligt god olivenolie et par minutter i panden.

Tilsæt bønnerne, middelhavskrydderiet samt den snittede basilikum, og lad saucen koge et minuts tid.

Mos bønnerne let, spæd op med vand, til det står 1 cm over bunden af panden, og læg fisken ovenpå grøntsagerne.

Dryp med olie, og sæt panden i ovnen i 5-10 min., til fisken lige er mør.

30 min.
Anretning.

Panden sættes på bordet, og drysses med basilikum. Alle dypper i panden med deres naan-brød.

~Velbekomme~ 

 

 

 

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 44%
  • Koriander frø 40%
  • Merian 5%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 1%

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?