0
Tomatsalat med ølandshvedeboller og kikærter

Tomatsalat med ølandshvedeboller og kikærter

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Efterår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Hytteost kan lyde en smule mærkeligt i samspil med en tomatsalat. Men den danske hytteost minder jo faktisk meget om den italienske friskost, stracciatella, og så giver det hele jo mere mening.

Allergener:
Mælk

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
tomateragurksalatrødløgLys eddike
1 min.
Grønt

Skyl tomater, agurk og salat, og skræl rødløg.

Skær agurk og tomater i grove firkanter. Snit rødløget super fint med en skarp kniv.

Kom agurk, rødløg og tomater op i en skål, og krydr godt med lidt salt, friskkværnet sort peber, lidt olivenolie og lidt lys eddike.

Pluk salaten ud i blade, og skær dem i mundrette stykker.

Ølandshvede / Primotivo boller
20 min.
Boller

Lun bollerne i ovnen eller på en brødrister.

kikærterMiddelhavs krydderisalat
25 min.
Kikærter

Dræn kikærterne, og vend dem i en skål med krydderblandingen, salatbladene, lidt salt og lidt olivenolie.

hytteost
30 min.
Anretning

Anret kikærter, salatblade og en god klat hytteost i bunden af en dyb tallerken. Husk at krydre osten med lidt salt og friskkværnet peber. Kom tomatsalaten ovenpå. 

Velbekomme!

Bonusinfo

Middelhavs-krydderi indeholder:

  • Fennikel frø 42%
  • Koriander frø 42%
  • Merian 6%
  • Cayenne 5%
  • Stjerneanis 5%
  • Safran 0,5%

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?