0
Sumatran karrykerner med bacon og napoletanasalat

Sumatran karrykerner med bacon og napoletanasalat

Hovedingrediens:
Gris
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig

Fremgangsmåde

Skjul tidslinje
perlespelt
1 min.
Spelten

Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i 20 min., til den er mør.

løggulerodbladselleribacon i tern
3 min.
Forberedelse

Pil løget, skræl guleroden, og skyl den grundigt sammen med bladsellerien.

Hak grøntsagerne fint, eller riv dem på den grove side af et rivejern.

Skær bacon i mindre stykker.

tomatpurétikka masala curry paste
15 min.
Stegning

Kom bacon i en gryde, og varm op ved middel varme. Steg under omrøring, indtil baconen bliver brun.

Tilsæt grøntsagerne, og steg under omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og helt møre.

Spred grøntsagerne ud i kanten af gryden, så tomatpureen og karrypastaen kan steges i midten af gryden i ca. 30 sek.

Kom spelten (med kogevandet) i gryden, og hæld vand i, indtil alt er dækket. Lad retten simre, indtil den bliver tyk. Smages til med salt og peber.

sennepLys eddikebakke spæd salatmix (fx Napolitana)
25 min.
Salaten

Skyl salaten grundigt, og afdryp den for vand.

Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål.

Vend salaten i dressingen lige før servering.

30 min.
Anretning

Fordel speltretten i dybe tallerkener, og anret salaten henover.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.

3 fun facts om EVOO

  1. Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.

  2. Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.

  3. En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.