Kom spelten i en gryde med rigeligt vand og et skud salt. Lad den koge stille og roligt under låg i 20 min., til den er mør.
Pil løget, skræl guleroden, og skyl den grundigt sammen med bladsellerien.
Hak grøntsagerne fint, eller riv dem på den grove side af et rivejern.
Skær bacon i mindre stykker.
Kom bacon i en gryde, og varm op ved middel varme. Steg under omrøring, indtil baconen bliver brun.
Tilsæt grøntsagerne, og steg under omrøring i ca. 10 min., indtil de bliver gyldne og helt møre.
Spred grøntsagerne ud i kanten af gryden, så tomatpureen og karrypastaen kan steges i midten af gryden i ca. 30 sek.
Kom spelten (med kogevandet) i gryden, og hæld vand i, indtil alt er dækket. Lad retten simre, indtil den bliver tyk. Smages til med salt og peber.
Skyl salaten grundigt, og afdryp den for vand.
Bland 1 spsk. olivenolie, 1/2 spsk. eddike, 1/2 tsk. sennep og lidt salt pr. person i en skål.
Vend salaten i dressingen lige før servering.
Fordel speltretten i dybe tallerkener, og anret salaten henover.
Kundekommentarer ()