0
Tomatsuppe med fladbrød, jordskokker og kota-ost
Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

pizzadej - på surdej (Øko)
1 min.
Fladbrød

Tag dejen ud af køleskabet 1/2 time før brug.

Tænd ovnen på 250 grader varmluft, og sæt en bageplade eller en pizzasten ind, så den kan varme op.

Del hver dejkugle i to, og rul dem helt tyndt ud med en kagerulle.

Pensl hvert fladbrød med olivenolie, og bag dem i ovnen i ca. 10 min., når denne er HELT varm. De må gerne tage godt med farve. 

jordskokkergræskarkerner
5 min.
Jordskokker

Skræl jordskokkerne, skær dem i mundrette tern, og vend dem med lidt olivenolie og salt og friskkværnet peber.

Bag dem i ovnen under pladen med fladbrød i ca. 20-25 min. De må godt tage farve, men ikke blive sorte.

Når jordskokkerne mangler et par minutter, smider du græskarkernerne ind oveni, og lader dem bage lidt med.

Skagenfood tomatsugo
15 min.
Suppe

Kom tomatsauce og ca. 1/2 dl vand pr. kuvert op i en gryde og kog det op. Smag til med lidt olivenolie, salt og friskkværnet peber.

Kota-ostbasilikumtomater på stilk, fx cherry, blomme eller cocktail
20 min.
Tomater

Halvér tomaterne, skyl basilikum, og pluk osten ud i mundrette brud.

30 min.
Anretning

Anret jordskokker og græskarkerner i en dyb tallerken, og hæld den varme suppe henover.

Kom tomater, ost og basilikum ovenpå, og servér brødet ved siden af.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Næringsindhold pr. person:

Energi:
942 kcal
Fedt:
35,6 g
heraf mættede fedtsyrer:
6,9 g
Kulhydrat:
121 g
heraf sukkerarter:
12,5 g
Kostfibre:
5,9 g
Protein:
26,7 g

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?