0
Tomattærte med friskost og salat med kikærter og nektariner

Tomattærte med friskost og salat med kikærter og nektariner

Hovedingrediens:
Grøntsager
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Vegetarretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

Find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

tomaterpizzadej - på surdejtørret oreganoKota-ost
1 min.
Bag tærten

Tænd ovnen på 210 grader varmluft.

Rul dejen tyndt ud - ca. 2-3 mm. - på et let melet bord. 

Skær tomaterne i tynde skiver, og læg dem taglagt på dejen, uden at gå helt ud til kanten. Fold kanten som vist på billedet. Krydr tomaterne grundigt med salt og godt med groftkværnet sort peber. Dryp lidt olivenolie over, og bag i ovnen ca. 20 min., til dejen begynder at blive gylden i kanterne. Tag herefter tærten ud af ovnen. Smuldr osten henover, drys med oregano, og bag yderligere ca. 5-10 min., til tærten er færdigbagt og gylden.

kikærter i vandnektarinerskalotteløgcashewnødder
15 min.
Lav salaten

Dræn kikærterne for vand, skyl dem i en sigte, og kom dem op i en skål.

Snit skalotteløget i tynde ringe, og skær nektariner ud i mundrette stykker.

Hak nødderne let, og kom løg, nektariner og nødder op i skålen. Tilsæt et par dråber olivenolie og et par dråber lys eddike, og smag til med salt og friskkværnet sort peber. 

30 min.
Anretning

Anret salaten i kuvertskåle og tærten på et skærebræt. Skær tærten ud ved bordet.

Bonusinfo

Vores økologiske pizzadej på surdej er lavet på 100% italiensk Tipo 00 og durummel. Dejen er fermenteret med surdej og er koldhævet i minimum 24 timer før den pakkes. 

Bonusinfo

Kota er fremstillet af økologisk komælk, fra Østjylland. Mælken kommer fra omkringliggende økologiske gårde, hvor køerne går frit ude og inde. Osten er en fetatype, som fremstilles i små ostekar og håndfyldes i formene og vendes, hvor håndværket spiller en vigtig rolle. Herefter saltes osten i et døgn og emballeres i sin egen saltlage. Smagen af komælk giver en frisk karakter og syre. Osten har en flot rund smag og en cremet konsistens.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?