0
Torsk alla pizzaiola med oliven, kapers & pasta sedani

Torsk alla pizzaiola med oliven, kapers & pasta sedani

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

torskefilet uden skind
Torsk:

Skær torsken ud i mindre stykker, ca. 3-4 pr. person, krydr dem med lidt salt og vend det godt rundt - lad dem salte et par minutter eller 5.

hvidløgskalotteløgsaltede kapersflåede og hakkede tomaterGrønne Nocellara oliven, uden stenfrisk mozzarellafrisk oregano
Pizzaiola:

Kom olivenolie på en stor pande og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Sautér indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke. Hak skalotteløg fint og tilsæt til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt, peber og halvdelen af oreganoen, der er hakket fint. Kom de flåede tomater på panden sammen med et par spsk. vand. Lad det simre i 8-10 minutter. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Fordel derefter torsken i saucen og kog ved svag varme i 2-3 minutter under låg. Skær mozzarellaen i skiver og fordel den nu ovenpå torskestykkerne. Sluk for blusset og lad det stå og hvile i 5-6 minutter med låg på, indtil mozzarellaen er smeltet.

fuldkornspasta sedani
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt godt saltet vand tilsat lidt olivenolie. (se pakken for kogetid). Dræn vandet fra og hæld den i en skål og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie.

frisk oregano
Anretning:

Som vist - drys det sidste oregano på toppen og server pastaen i en skål på siden.

Bonusinfo

Skagenfoods udvalgte grønne oliven er Nocellara oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Sedani: Er Rigatonis mindre fætter med riller som holder på saucen.

Sedani har fået navnet fordi den ligner stilken på et bladselleri (bladselleri=sedano på italiensk)   

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?