0
Torsk bagt i za'atar med ris, rosiner og grapesalat
Hovedingrediens:
Fisk
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
ristorskefilet uden skindza'atar
1 min.
Ris og fisk

Sæt risene over at koge efter anvisning på posen.

Tænd ovnen på 180 grader varmluft.

Skær fisken ud i kuvertstykker, krydr dem med lidt salt, og vend dem i krydderiblandingen. Læg dem i et ildfast fad. Fisken skal bage i ca. 15 min., så vent et par minutter med at sætte den ind.

rød grapefrugtsquashrosinercashewnødderrucolasalat
10 min.
Grønt

Skyl squash og rucolasalat, og skræl grapefrugten.

Skær squashen i tern, og skær grapen i skiver og derefter i mundrette stykker.

Varm en stor pande op ved højeste blus, tilsæt en smule olivenolie og lynsteg squashternene i max 2-3 min. De skal tage let farve, men stadig beholde bid. Krydr med salt, og kom dem op i en skål. Hvis du laver mad til 3-4 kuverter, kan du med fordel stege ad to omgange.

Hak cashewnødderne groft med en kniv. Bland nødder, rucolasalat, rosiner, squash og grapefrugt i en skål, og vend det hele rundt med et par dråber olivenolie og et godt skud friskkværnet sort peber.

30 min.
Anretning

Anret den bagte fisk, ris og salaten på en tallerken.

Velbekomme!

Bonusinfo

Za'atar indeholder: 40% sesamfrø, 30% timian, 20% sumak og 10% havsalt

Bruges i en lang række madretter fra Mellemøsten og den arabiske halvø. Za'atar spises oftest med friskbagt brød, der dyppes i olivenolie før krydderiblandingen drysses over eller i Manakish Za'atar.

Za'atar er en populær krydderiblanding, der har rødder i Mellemøsten. Blandingen består typisk af tørrede urter som timian, oregano eller merian, sesamfrø, sumak og salt. Den har en karakteristisk og kompleks smag, der kombinerer urtede noter med citrus og nøddeagtige undertoner. Za'atar bruges ofte som drys over brød, grøntsager eller olivenolie-dyppelse og kan også anvendes som krydderi til kød eller fisk. Krydderiblandingen er kendt for at give retter en unik og autentisk smag og er blevet populær i mange køkkener rundt om i verden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?