0
Torsk bagt med blå birkes serveret med spinat, grønne asparges og cremet quinoa med farm house cheddar

Torsk bagt med blå birkes serveret med spinat, grønne asparges og cremet quinoa med farm house cheddar

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Sommer
Tilberedningstid:
25 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
quinoa
1 min.
Quinoa:

Skyl quinoaen grundigt i en sigte med koldt vand. Kom den skyllede quinoa i en gryde, og tilsæt vand, så det dækker. Kog i 10 min. under låg. Sluk for gryden, og lad quinoaen trække i yderligere 5 min. Krydr med salt, og lad quinoaen køle lidt af i en sigte, så evt. overskydende væde kan dryppe fra. 

hvidløgskalotteløgbabyspinatgrønne asparges
2 min.
Grønt forberedelse:

Hak hvidløg og skalotteløg fint. Del asparges i små stykker (undlad at bruge den nederste fjerdedel, der kan være lidt træet). Soigner og skyl spinat i koldt vand grundigt 2 gange. Slyng spinaten i en salatslynge, til den er helt afdryppet for vand.

torskefilet uden skindblå birkes
15 min.
Fisk:

Del fisken i portions stykker, og læg dem i et smurt ovnfast fad. Krydr med salt og peber. Dryp med lidt god olivenolie eller smeltet smør. Drys med et generøst lag blå birkes, og fordel det oven på fisken. Sæt fisken i en 200 grader varm ovn i ca. 8-10 min.

farmhouse cheddarhvidløgskalotteløgbabyspinatgrønne aspargesquinoacreme fraiche 38%
20 min.
Cremet quinoa og grønt:

Sauter hvidløg og skalotteløg af i en bred gryde i lidt smør og olivenolie, uden at det tager farve. Tilsæt asparges, og sauter dem med i et par minutter. Tilsæt spinat. Lad spinaten falde sammen, mens du rører eller svinger gryden. Tilsæt creme fraiche, og kog ind til en let cremet konsistens. Tilsæt de kogte quinoa, og kog igennem et par minutter. Smag til med masser af revet ost samt salt og sort peber.

25 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Farmhouse cheddar er fremstillet af økologisk komælk fra Summeset i England. Osten fremstilles på samme gård, som køerne malkes, hvilket kaldes Single Farmhouse cheese. Når ostemassen er klar presses det i karet, og henlægger til efter syrning indtil den er klar til opskæring i små stykker, der saltes og presses ved meget højt tryk, hvorefter den lagres. En fantastisk autentisk ost der er milevidt fra de mange standardvarer du finder på cheddar-hylderne i dagligvarehandlen! 

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?