Del fisken i 8 ensartede, pæne stykker og stil dem på køl. Hak løg og hvidløg helt fint. Klip stokkene af svampene – de er seje og kasseres – og snit hattene i tynde skiver. Skræl gulerødderne og snit dem i tændstiktynde strimler. Rens forårsløgene og skær dem i tynde skrå skiver.
Varm en wok op med lidt olie ved middel-svag varme, tilsæt løg, hvidløg og ingefær og sauter det stille og roligt i 2-3 min. til det begynder at dufte – det må ikke tage farve! Rør soja, fond og 1 spsk. limesaft i og kog op. Skru ned til middel varme, læg torskestykkerne i og pocher dem i 4-5 min. til de kun lige er møre. Tag dem op med hulske, fordel dem i 4 dybe tallerkner og hold dem varme. Kom svampe, gulerødder og forårsløg i fonden, lad det simre i 2-3 min. til grøntsagerne er møre med bid. Smag fonden til med soja og limesaft og fordel den over fiskestykkerne. Drys med hakket koriander og server straks.
Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat.
Kundekommentarer ()