Trim fenniklen, skær den i kvarte og fjern stokken. Snit resten i fine strimler og snit skalotteløgene i tynde skiver. Skræl kartoflerne og snit også dem i helt tynde skiver. Varm lidt olie op på en pande og sauter fennikel og løg uden de tager farve - ca. 5 min. Hæld vinen ved, krydr med salt og peber og lad det koge ind til det halve. Smør et ildfast fad og dæk bunden med et lag kartoffelskiver. Kom fennikelblandingen over og dæk igen med et lag kartofler. Hæld fonden over, krydr med salt og peber, dryp med lidt olie og forbag 15 min. i en 200 grader varm ovn. Skær imens torsken i ensartede portionsstykker og krydr dem med lidt salt og peber. Tag fadet ud, læg fisken ovenpå og fordel smørret i klatter ovenpå. Bag yderligere 12-14 min. til torsken er gennembagt og grøntsagerne møre. Hak dilden og drys den over lige inden servering.
Server med masser af godt groft brød og en god tomatsalat til.
Kommentarer og forslag til opskriften