0

Torsk i fad med tomat, basilikum og mozzarella

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær peberfrugterne i halve, fjern stilk og kerner og smør dem med lidt olie. Læg dem med skindsiden opad på en bageplade og grill dem under ovngrillen til skindet bobler og bliver sort. Læg peberfrugterne i en skål, dæk til med film og lad dem hvile i 10 min. inden skindet trækkes af. Skær fisken i 8 ensartede stykker, læg dem i et smurt ovnfast fad og læg en halv grillet peber oven på hver. Dæk fadet med basilikumblade og tomatskiver og krydr godt med salt og peber. Hæld vinen i, top med skiver af mozzarella og drys med lidt rasp. Bag fisken i en 220 grader varm ovn i 20-25 min. til fisken er mør og overfladen let gylden.

Pasta: Kog pastaen efter pakkens anvisning og dryp den godt af. Hæld pastaen i en skål og vend den sammen med pesto og smør. Smag til med revet citronskal, salt og peber.

Server sammen med godt brød og en sprød grøn salat.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Vores basilikum pesto er lavet ud fra klassiske traditioner med et lille tvist. Idet at osten der er brugt er en Pecorino Romano DOC (fåremælksost) i stedet for den mere traditionelle parmesanost.

Pestoen laves af det lille familiefirma Bio Organica Italia i Syditalien, et økologisk og biodynamisk landbrug med egen produktion af færdigvarer som oliven, soltørrede tomater, artiskokker, pestoer og tapanader. Stedet ejes og drives af de 3 brødre Gaudiano.