Kartofler: Skræl kartoflerne og rens porrerne grundigt for jord. Skær kartofler og porrer i tynde skiver. Hak hvidløgsfeddene meget fint. Læg skiftevis kartofler, porrer og hvidløg i et smurt ildfast fad og krydr med salt og peber undervejs. Hæld fonden over og dæk fadet til med stanniol. Bag det ved 200°C i 20 min., tag stanniolen af og bag yderligere 25-30 min. ved 175°C til overfladen er gylden, kartoflerne møre og fonden kogt let ind.
Fisk: Kom smør, soltørrede tomater, rasp, salt og peber i en foodprocessor og kør det sammen til en ensartet fin konsistens. Skær fisken i pæne stykker, krydr med salt og peber og fordel smørret henover. Drys med pinjekerner og bag fisken ved 200°C i 10-12 min. Snit basilikummen i strimler og drys det over lige inden servering.
Server fx sauterede grønne grøntsager og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften