
Rens svampene, del dem i mundrette bidder og rist dem gyldne med salt og peber i olien. Læg to ark fillodej op på bordet og pensl dem begge med et tyndt lag smør, læg 2 nye ark oven på og gentag - fortsæt til der er 2 "sæt" af hver 4 ark. Del hvert sæt i 2 - så der til sidst er 4 ens sæt på bordet. Pres spinaten fri for væde og hak skalotteløgene fint. Rør flødeost, presset hvidløg, karry, salt og peber sammen. Rør spinat og løg i og smag til. Dup fisken tør og del den i 4 ensartede portionsstykker. Fordel spinatblandingen på midten af de 4 sæt fillodej og bred det en smule ud. Læg et stykke fisk ovenpå, krydr med lidt salt og peber og top med ristede svampe. Luk fillodejen sammen om fyldet og læg pakkerne på en bageplade. Pensl med det resterende smeltede smør og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til dejen er sprød og gylden - og fisken er mør.
Server sammen med en stor fyldig salat og groft brød.
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Kommentarer og forslag til opskriften