0

Torsk i fillodej med spinat, flødeost, ristede svampe og et touch af karry

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Rens svampene, del dem i mundrette bidder og rist dem gyldne med salt og peber i olien. Læg to ark fillodej op på bordet og pensl dem begge med et tyndt lag smør, læg 2 nye ark oven på og gentag - fortsæt til der er 2 "sæt" af hver 4 ark. Del hvert sæt i 2 - så der til sidst er 4 ens sæt på bordet. Pres spinaten fri for væde og hak skalotteløgene fint. Rør flødeost, presset hvidløg, karry, salt og peber sammen. Rør spinat og løg i og smag til. Dup fisken tør og del den i 4 ensartede portionsstykker. Fordel spinatblandingen på midten af de 4 sæt fillodej og bred det en smule ud. Læg et stykke fisk ovenpå, krydr med lidt salt og peber og top med ristede svampe. Luk fillodejen sammen om fyldet og læg pakkerne på en bageplade. Pensl med det resterende smeltede smør og bag i en 200 grader varm ovn i ca. 20 min. til dejen er sprød og gylden - og fisken er mør.

Server sammen med en stor fyldig salat og groft brød.

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Madras karry indeholder: 30% gurkemeje , 20% spidskommen, 15% sennepskorn, 15% korianderfrø, 5% sort peber, 5% karryblade, 5 % Chili 5% ingefær

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?