0

Torsk i filodej med hjemmelavet pesto og hvidløgsbønner med cherrytomater

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pesto: Pluk basilikumbladene og kom dem i en foodprocessor sammen med 1 fed pillet hvidløg, pinjekerner, parmesanost, salt og peber. Sæt maskinen i gang og tilsæt ca. ¼ dl olivenolie til konsistensen er cremet, men ikke tyndtflydende. Smag til med salt og peber og lad gerne pestoen trække i 15 min. før brug.

Fisk: Smelt 60 g smør. Læg de 4 ark filodej på en række og pensl dem med et tyndt lag smør på hele overfladen. Fold dem en gang på midten og glat ud. Del fisken i 4 ensartede stykker, krydr dem med salt og peber og læg et stykke på den ene halvdel af hvert ark. Kom en god skefuld pesto oven på og bred det ud. Pensl kanterne med lidt smør, fold den anden halvdel af filoarket hen over fisken og luk kanterne sammen hele vejen rundt. Pensl igen hele overfladen med smør, læg pakkerne på en bageplade og bag dem i en 175 grader varm ovn i 20-25 min. til de er gyldne og sprøde.

Bønner: Nip bønnerne og kog dem i min. 5-7 minutter i letsaltet vand. Hak imens 1 fed pillet hvidløg fint og halver cherrytomaterne. Hæld vandet fra bønnerne, tilsæt 20 g smør, finthakket hvidløg, tomater, salt og peber og vend det hele godt sammen. Smag til og server straks.

Server sammen med ovnbagte kartoffelbåde, en god (rødbede)tzatziki og groft brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Bonusinfo

VIGTIG INFO:
På grund af grønne bønners naturlige indhold af stoffet lektiner - anbefaler fødevarestyrelsen at koge bønnerne i 5 til 10 min. afhængig af størrelse. Det gælder også, hvis bønnerne efterfølgende skal pandesteges.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?