0
Kulmule i flødesovs med linguini og sprødt brød

Kulmule i flødesovs med linguini og sprødt brød

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Opskriftstype:
Co2 venlig
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Fuldkornsdurumhvedemel, Hvedemel, Soya, Sesam, Nødder, Jordnødder, Fløde

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
1 min.
Fisken

Skær fisken i mundrette stykker, og krydr dem godt med salt.

Fennikelporretimian
5 min.
Grøntsagerne

Forvarm ovnen til 180 grader.

Pil det yderste lag af porren, og skyl den grundigt sammen med fennikel og timian. 

Skær porre og fennikel i 1 cm. tykke skiver, fordel dem ud på en bradepande dækket med bagepapir, og vend med salt og 1 spsk. olie pr. person.

Bag grøntsagerne i ca. 15 min., indtil de har fået godt med farve og er blevet møre.

rasp
15 min.
Raspen

Kom rasp i en pande med 1 spsk. olie pr. person, og rist den ved middel varme under omrøring i ca. 4 min., indtil den får en gylden farve. Krydr med salt. 

spaghetti, 50% fuldkorn
20 min.
Pastaen

Kog pastaen som angivet på pakken.

hvedemelfløde 38% (piskefløde)
25 min.
Flødesovsen

Kom de bagte grøntsager i en stor gryde sammen med 1 tsk. hvedemel pr. person. Steg grøntsagerne under omrøring over middel varme, indtil melet bliver rørt godt rundt. Hæld fløde og drænet pasta i, og rør godt rundt, indtil sovsen klistrer sig til pastaen. Kom fisk og timianblade i, vend forsigtigt rundt, og lad retten hvile uden varme i 30 sek. Smag til med salt og peber, og servér straks efter.

35 min.
Anretning

Fordel pastaen i dybe tallerkener, og top med den sprøde rasp.

Bonusinfo

Vi er ret stolte af vores pasta her hos Skagenfood - og vores egen pasta er naturligvis fra Italien. Den produceres i den Marche regionen, specifikt i Campofilone området, i et samarbejde mellem 2 små pasta specialister* der arbejder med pastaen ud fra de håndværks traditioner som er blevet til gennem mange generationer.

Dejen æltes langsomt, inden den ved lav temperatur formes i bronzeforme. Stykkerne fordeles manuelt på tørreriste og de sættes til skånsom tørring i mindst 24 timer ved lav temperatur. Alle processer optimeret til at give den bedst mulige pasta, smag og struktur.

Spaghetti:

Klassikeren og pastavariant nr. 1 som den mest elskede og brugte af alle pastavarianter.

 (* = Pastificio Artigianale Leonardo Carassai og Pasta di Mauro)

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?