Torsken skæres i store chunks, og vendes i lidt salt og lidt sukker.
Spidskålen snittes fint.
Æblerne skæres i små tern.
Limeskrællen rives fint, og lægges til side. Selve limefrugten skæres i både, som anrettes på en lille tallerken.
Peanuts hakkes groft.
Kålen ristes hårdt af i olie i en stegegryde i 5-7 min.
Tilsæt karrypastaen, og lad den stege med et minuts tid. Hæld så kokosmælken over kålen sammen med æblerne. Smag til med revet limeskræl, salt og peber, og lad retten koge op.
Fordel torskestykkerne over kålen, læg låg på gryden, og lad retten simre ved svag varme i 5-7 min., til fisken lige er gennembagt.
NB! Karrypastaen er stærk, måske skal du ikke bruge det hele.
Nudlerne koges al dente.
Nudlerne fordeles i varme skåle, og kokoskarryen hældes forsigtigt over.
Top op med peanuts, og giv limebådene til at dryppe over retten til allersidst.
~Velbekomme ~
Kend din fisk: Kuller
GASTRONOMISK
Kullerens kød er hvidt, magert og oftest mere fast end torskens. Den spisemæssige højsæson er størst i efterårsmånederne. Herhjemme har den særligt været saltet og tørret som klipfisk, og nogle steder desuden røget. Man vil i de fleste retter kunne erstatte kuller med torsk, lange, kulmule eller lyssej, og den kan som torsk tilberedes på mange måder - pocheret, dampet, bagt og stegt i smør.
Kulleren er meget populær i Storbritannien, hvor den både spises koldrøget som Finnan haddie og varmrøget som Arbroath smokie. Kuller er desuden en af de foretrukne fisk til fish & chips.
SUNDHED
Kulleren er en mager fisk med kun ca. 1g fedt/100 g. Proteinindholdet er ca. 19g/100 g. Den er særligt rig på selen, der styrker vores immunforsvar og hos mænd sætter sædproduktionen op.
Læs mere om kuller her > KEND DIN FISK
Kundekommentarer ()