0

Torsk i krydderurtepanering med klassisk Pommes Anna

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Pommes Anna: Skræl kartoflerne, skær dem i tynde skiver og udvand dem grundigt i koldt vand. Dryp kartoflerne af og dup dem tørre. Hak skalotteløg og hvidløg helt fint, pluk timianbladene af stilkene og smelt smørret. Smør et lille ovnfast fad med høje kanter og læg ¼ af kartoffelskiverne i bunden. Fordel ⅓ af løg, hvidløg, timian og fintrevet citronskal henover, drys med ¼ parmesanost og dryp med ditto smør. Gentag to gange mere og slut af med et lag kartoffelskiver drysset med parmesanost og dryppet med smør. Dæk fadet til med stanniol, sæt et tungt ovnfast fad ovenpå og bag kartoflerne i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. (til de er faldet sammen og er blevet møre). Fjern det tomme fad og stanniolen efter 35 min., så toppen når at blive gylden.

Torsk: Rør hvedemelet sammen med salt og peber i en dyb tallerken. Pisk æggene sammen i en anden tallerken. Hak krydderurterne fint og rør dem sammen med rasp i en tredje tallerken. Skær fisken i mindre portionsstykker og krydr med peber og et nip salt. Vend fisken først i mel, dernæst i æg og til sidst i krydderurteraspen. Lad dem hvile i 5 min. og steg dem derefter gyldne på begge sider i smør på en pande.

Server sammen med dampet eller grillet forårsgrønt, sprød grøn salat og godt brød.

Bonusinfo

En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?