0
Mørksej i krydret tomatsauce med kartofler og spinat
Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
flåede og hakkede tomatergaram masalakartoflerløghvidløg
1 min.
Grønt

Skyl kartoflerne, og skær dem i grove tern. 

Skræl løg og hvidløg, og hak begge dele fint.

Find en stor gryde frem, sæt den over ved mellem varme, og tilsæt en smule olivenolie. Sautér kartoflerne i 4-5 min., tilsæt så krydderblanding, løg og hvidløg, og sautér i yderligere 3-4 min., til løgene er klare. 

Kom nu de hakkede tomater op i gryden sammen med ca. 1/2 dl. vand pr. kuvert. Lad retten simre under låg i ca. 10-15 min. 

spinat
15 min.
Spinat

Imens retten simrer, kan du skylle spinaten, fjerne de groveste stilke, og snitte bladene igennem et par gange med en kniv. 

 

mørksejfilet uden skind
20 min.
Fisk

Del fisken i kuvertstykker, og krydr dem med salt og friskkværnet peber. Varm en stor pande op, og tilsæt en smule olivenolie. Steg fisken i 3-4 min. på den ene side, til kødet begynder at få en mælkehvid farve. Steg derefter fisken i ca. 30 sek. på den anden side. Ønsker du fisken helt gennemstegt, skal du stege den i 3 min. på hver side.

mandler
30 min.
Anretning

Vend spinaten ned i gryderetten, så den falder en smule sammen. Smag til en sidste gang med salt og friskkværnet peber. Hak mandlerne groft med en kniv.

Anret tomatsaucen i bunden af en dyb tallerken med fisken ovenpå. Drys til sidst med mandler.

Velbekomme!

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?