Gratin: Skær squash og løg i skiver og hak 1 fed hvidløg fint. Pisk hvedemel, fond og hvidvin sammen i en gryde og varm det langsomt op. Kom mælken ved lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet, men ikke for tyk. Kom ost, hvidløg, salt og peber i, rør til saucen er glat og smag til. Smør et ildfast fad og læg squash og løg skiftevis med saucen. Slut af med et lag sauce og drys med rasp. Bag gratinen ved 200°C i 35-45 min. til den er gylden og sprød på toppen.
Fisk: Smelt smørret og tilsæt citronsaft, 1 fed finthakket hvidløg, salt, sort peber og persille. Kog saucen op og lad den simre til konsistensen er blevet lidt tykkere. Skær fisken i 4 ensartede stykker, læg dem i et ildfast fad og fordel halvdelen af saucen henover. Drys med citronpeber og dæk fadet til med stanniol. Bag ved 175°C i 12-15 min. til fisken er gennembagt. Fjern stanniolen og hæld den resterende sauce over.
Server fisk og gratin med små kogte kartofler og blandet grøn salat til.
Kommentarer og forslag til opskriften