Brødkrummer: Skær skorpen af brødet og smid det væk. Kom indmaden i en foodprocessor og blend det til ensartede brødkrummer. Kom en smule olie på en pande og rist krummerne gyldne deri ved middelhøj varme. Kom dem i en skål, lad dem køle lidt af og rør så revet skal fra ½ citron i. Krydr med salt og peber.
Aioli: Rør mayonnaise, peberrod, presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål og smag til.
Salat: Nip persillebladene af stænglerne og kom dem i en skål. Dryp med lidt olivenolie (gerne en god) og dryp med citronsaft efter smag. Krydr med salt og peber og vend salaten let sammen. Salaten skal være frisk og syrlig.
Fisk: Skær fisken i 4 ensartede stykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Varm lidt olie godt op på en pande, brun stykkerne hurtigt på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Smør 1 spsk. aioli ovenpå hver fisk og top med brødkrummerne. Bag fisken færdig i ovnen ved 225 grader i 5-6 min.
Tag fisken ud af ovnen, top med lidt persillesalat på hver og server straks med ovnkartofler og en god tomatsalat.
Kommentarer og forslag til opskriften