0

Torsk i ovn med peberrodsaioli, brødkrummer og persillesalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Brødkrummer: Skær skorpen af brødet og smid det væk. Kom indmaden i en foodprocessor og blend det til ensartede brødkrummer. Kom en smule olie på en pande og rist krummerne gyldne deri ved middelhøj varme. Kom dem i en skål, lad dem køle lidt af og rør så revet skal fra ½ citron i. Krydr med salt og peber.

Aioli: Rør mayonnaise, peberrod, presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål og smag til.

Salat: Nip persillebladene af stænglerne og kom dem i en skål. Dryp med lidt olivenolie (gerne en god) og dryp med citronsaft efter smag. Krydr med salt og peber og vend salaten let sammen. Salaten skal være frisk og syrlig.

Fisk: Skær fisken i 4 ensartede stykker, dup dem tørre og krydr med salt og peber. Varm lidt olie godt op på en pande, brun stykkerne hurtigt på begge sider og læg dem i et ildfast fad. Smør 1 spsk. aioli ovenpå hver fisk og top med brødkrummerne. Bag fisken færdig i ovnen ved 225 grader i 5-6 min.

Tag fisken ud af ovnen, top med lidt persillesalat på hver og server straks med ovnkartofler og en god tomatsalat.

Kommentarer og forslag til opskriften