0

Torsk i svampe/nødderasp på risotto med spinat og svampe

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Blend de tørrede svampe til ”støv” – brug fx en kaffemølle. Rist nødderne let på en tør pande til hinderne bliver mørke og krakelerer. Gnid de løse hinder af, hak nødderne fint og bland begge dele sammen med rasp, salt og peber. Skær fisken i pæne ensartede portionsstykker og vend dem i raspen. Lad dem hvile i mindst 15 min. på køl inden stegning. Varm et godt skvæt olie op på en pande og rist fiskestykkerne gyldne og møre (2-4 min. på hver side afhængig at tykkelse).

Risotto: Hak løg og hvidløg fint, rens svampene (fx kantarel, markchampignon, østershat og bøgehat) og bræk dem i mundrette bidder. Sauter løg og hvidløg i lidt olie i en tykbundet gryde. Tilsæt svampene og rist til de er let gyldne og væden er fordampet. Skyl risene godt under koldt vand og rens for evt. sten og urenheder. Hæld dem i gryden og rist dem let af til de begynder at blive gennemsigtige. Hæld hvidvinen i og rør rundt til den er helt opsuget af risene. Start på fonden; tilsæt lidt ad gangen og rør til væden er blevet optaget – fortsæt indtil al fonden er brugt og konsistensen er som en lind grød. Skyl spinaten godt og slyng den tør. Vend spinat og smør (skal være rigtigt smør!) i risottoen og smag til med salt, peber og friskrevet parmesanost. Lad risottoen hvile under låg i 10 min. inden servering, så den kan sætte sig og få den lækre cremede konsistens.

Server sammen med en lækker rødbedesalat, en sprød grøn salat og godt italiensk brød.

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?