Sauce: Smør de hele peberfrugter med lidt olie og grill dem sorte under ovngrillen i ca. 10 min. – vend flere gange undervejs. Pak peberfrugterne ind i film 5-10 min. og træk så skindet af. Fjern kerner mv. og skær kødet i små tern. Befri tomaterne for indmad og skær kødet i små tern. Hak 3 fed hvidløg fint og vend alle tre ting med vineddike, lidt sukker og olivenolie - efter lyst og smag. Lad det trække så længe som muligt - meget gerne natten over. Hak purløg, persille og ca. 10 blade basilikum, vend det i salaten og smag til.
Fisk: Del torskefileten i 8 ensartede stykker. Rør 1 fed presset hvidløg, 2 spsk. olivenolie, salt og peber og gnid det forsigtigt ind i fiskekødet. Læg 3 blade basilikum på hvert stykke og vikl en skive skinke omkring. Læg pakkerne i et ildfast fad, dryp med lidt olie og bag ved 220 grader i 10-12 min. til fisken er gennembagt og skinken let gylden.
Squash: Skær squashen i tern og rist dem gyldne i lidt olie på en varm pande. Krydr med salt og peber.
Server med friskkogt pasta, en sprød grøn salat og godt groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften