0

Torsk i tomattimiansauce med cremet kartoffelgratin

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Gratin: Skrub eller skræl bagekartoflerne og snit dem i tynde skiver. Pisk fløde, ost, mel, muskat, 1 fed presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Bred halvdelen af kartoflerne ud i bunden af et ildfast fad og hæld ligeledes halvdelen af flødeblandingen over. Gentag endnu engang og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45-60 min. til kartoflerne er møre, fløden cremet og overfladen gylden.

Fisk: Hak løg og et fed hvidløg fint og sauter det i lidt olie på en pande til det er let gyldent. Pluk timianbladene ned i panden, tilsæt tomat, farin og soja og lad saucen simre 5-7 min. til den tykner let. Skær fisken i 8 ensartede stykker, læg dem ned i saucen og lad dem simre tildækket i yderligere 7-10 min.

Server retten sammen med en sprød grøn salat, bagte grønne asparges og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften