Gratin: Skrub eller skræl bagekartoflerne og snit dem i tynde skiver. Pisk fløde, ost, mel, muskat, 1 fed presset hvidløg, salt og peber sammen i en skål. Bred halvdelen af kartoflerne ud i bunden af et ildfast fad og hæld ligeledes halvdelen af flødeblandingen over. Gentag endnu engang og sæt fadet i ovnen ved 200 grader i 45-60 min. til kartoflerne er møre, fløden cremet og overfladen gylden.
Fisk: Hak løg og et fed hvidløg fint og sauter det i lidt olie på en pande til det er let gyldent. Pluk timianbladene ned i panden, tilsæt tomat, farin og soja og lad saucen simre 5-7 min. til den tykner let. Skær fisken i 8 ensartede stykker, læg dem ned i saucen og lad dem simre tildækket i yderligere 7-10 min.
Server retten sammen med en sprød grøn salat, bagte grønne asparges og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften