Sauce: Skyl tomaterne (brug gerne smagfulde modne tomater) og skær dem i kvarte. Pil 2 fed hvidløg og hak dem fint. Vend tomater, hvidløg, oregano, 2 spsk. olie, salt og peber sammen i et stort ovnfast fad og bred dem ud, så de ligger i ét lag. Rist tomaterne ved 175 grader i 30-40 min. til de er møre og er gyldne i kanterne (sæt temperaturen op til 225 grader, når tomaterne er færdige, så ovnen er klar til fisken). Purer tomaterne igennem en sigte - ikke for finmasket - og direkte ned i en gryde. Lad saucen simre stille og roligt til konsistensen er blød og cremet. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.
Torsk: Start med at lave crust: Fjern skorperne på brødskiverne og kom resten i en foodprocessor sammen med pistacienødder, plukket basilikum, grofthakket skalotteløg, 1 fed pillet hvidløg, smeltet smør, salt og peber. Hak det hurtigt sammen til en løs, men ensartet crust - det bør ikke køre ret længe, da det nemt kan blive til en bastant klump. Bred crusten ud i en dyp tallerken og lad den gerne "tørre" i 15-20 min. Dup fisken tør, skær den i fine portionsstykker og krydr let med salt og peber. Tryk den pæne side af fiskestykkerne ned i crusten med fast hånd, vend dem om og læg dem i et ovnfast fad med crusten opad. Top evt. stykkerne med den resterende crust og dryp med lidt olie. Bag fisken ved 225 grader i ca. 10 min. til fisken er mælkehvid og lige netop mør.
Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand som anført på emballagen. Hæld vandet fra, vend pasta og tomatsauce hurtigt sammen og smag til.
Anret pastaen i store dybe tallerkner, top med fisken og høvl lidt parmesanost over.
Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.
Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()