0

Torsk med crust af pistacienødder og basilikum på linguine vendt med ristet tomatsauce

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Sauce: Skyl tomaterne (brug gerne smagfulde modne tomater) og skær dem i kvarte. Pil 2 fed hvidløg og hak dem fint. Vend tomater, hvidløg, oregano, 2 spsk. olie, salt og peber sammen i et stort ovnfast fad og bred dem ud, så de ligger i ét lag. Rist tomaterne ved 175 grader i 30-40 min. til de er møre og er gyldne i kanterne (sæt temperaturen op til 225 grader, når tomaterne er færdige, så ovnen er klar til fisken). Purer tomaterne igennem en sigte - ikke for finmasket - og direkte ned i en gryde. Lad saucen simre stille og roligt til konsistensen er blød og cremet. Smag til med salt, peber og evt. et nip sukker.

Torsk: Start med at lave crust: Fjern skorperne på brødskiverne og kom resten i en foodprocessor sammen med pistacienødder, plukket basilikum, grofthakket skalotteløg, 1 fed pillet hvidløg, smeltet smør, salt og peber. Hak det hurtigt sammen til en løs, men ensartet crust - det bør ikke køre ret længe, da det nemt kan blive til en bastant klump. Bred crusten ud i en dyp tallerken og lad den gerne "tørre" i 15-20 min. Dup fisken tør, skær den i fine portionsstykker og krydr let med salt og peber. Tryk den pæne side af fiskestykkerne ned i crusten med fast hånd, vend dem om og læg dem i et ovnfast fad med crusten opad. Top evt. stykkerne med den resterende crust og dryp med lidt olie. Bag fisken ved 225 grader i ca. 10 min. til fisken er mælkehvid og lige netop mør.

Pasta: Kog pastaen i rigeligt letsaltet vand som anført på emballagen. Hæld vandet fra, vend pasta og tomatsauce hurtigt sammen og smag til.

Anret pastaen i store dybe tallerkner, top med fisken og høvl lidt parmesanost over.

Server straks sammen med en sprød grøn salat og godt groft brød.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Klaret smør: Klar smørret ved at varme det langsomt op, uden at det koger i en lille kasserolle. Når det er smeltet, trækkes det til side og får lov at stå lunt 5-10 minutter så valle og urenheder kan bundfælde sig. Hæld nu den klarede smør (der ligger i toppen) over i en ny skål og kasser vallen (det hvide bundfald).

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.