0

Torsk med dukkah på sommerlig kartoffelsalat

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kartofler: Kog kartoflerne møre i letsaltet vand og lad dem dampe helt tørre. Pisk imens 3 spsk. olie, æbleeddike, mayonnaise, sennep, farin, hakkede kapers, citronskal, salt og peber sammen i en stor skål og smag til. Vend de stadig varme kartofler i dressingen og lad dem marinere deri til de er kølet noget af. Snit rødløget i helt tynde både, halver cherrytomaterne og skyl rucolaen godt. Vend alle tre dele sammen med kartofler og dressing og smag til.

Fisk: Rist hasselnødderne gyldne på panden og lad dem køle af. Rist dernæst de hele krydderier (1 spsk. hele krydderier kan erstattes af 1 tsk. stødt krydderi) på panden til de begynder at dufte kraftigt og lad også dem køle af. Kom det hele i en foodprocessor sammen med ½ tsk. salt og lige så meget friskkværnet peber og kør til en finthakket, men løs dukkah – det må ikke køre så længe, at det bliver til en pasta. Skær torsken i ensartede portionsstykker og pensl dem med olie på oversiden. Dyp siden i dukkah og læg dem i et ildfast fad med kryddersiden opad. Bag ved 200 grader i ca. 10 min. til fisken flager let.

Giv godt (tyrkisk) brød og en tzatziki til.

Kommentarer og forslag til opskriften