Nulstil dit kodeord



×
×
Skindstegt torskeryg med gremolata, sprøde gnocchi og caprese

Skindstegt torskeryg med gremolata, sprøde gnocchi og caprese

Opskriften er udviklet af:

Jacob Dahl Andersen
SkagenKassen

En caprese er en simpel italiensk salat, lavet af skiver af frisk mozzarella, modne tomater og basilikum, krydret med salt, peber og god olivenolie. Ligesom en pizza Margherita har den farverne på det italienske flag: grøn, hvid og rød.

  • Hovedingrediens:
    Fisk
  • Sæson:
    Sommer
  • Tilberedningstid:
    35 minutter
  • Opskriftstype:
    -
  • Brugerbedømmelser:
    5 stjerner
    5
    5
    5

Ingredienser

Fremgangsmåde

  • 5 min.
    Gremolata:

    Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

  • 10 min.
    Caprese:

    Skyl tomaterne og del dem i 4 - 6 stykker. Pil bladene af basilikummen (brug halvdelen) og skyl dem. Lad væden dryppe af mozzarellaen. Fordel på tallerkener og krydr med lidt salt og sukker. Hæld god olivenolie over og kværn sort peber på.

  • 20 min.
    Gnocchi:

    Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør og finthakket hvidløg på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Krydr med salt og peber

  • 25 min.
    Skindstegt torsk:

    Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

    Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

    i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

    Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

    Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

    Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
  • Gremolata:

    Pluk persille og skyl det grundigt. Tør det derefter grundigt. Riv citronskallen på et rivejern, undgå at få det hvide lag bag skallen med, da det giver en bitter smag. Hak og knus halvdelen af dit hvidløg og bland det hele sammen med fintsnittet persille. Vend med 2-3 spsk. god olivenolie, et par dråber citronsaft, lidt salt og sort peber.

  • Caprese:

    Skyl tomaterne og del dem i 4 - 6 stykker. Pil bladene af basilikummen (brug halvdelen) og skyl dem. Lad væden dryppe af mozzarellaen. Fordel på tallerkener og krydr med lidt salt og sukker. Hæld god olivenolie over og kværn sort peber på.

  • Gnocchi:

    Kom de rå gnocchi på en varm pande med et par skefulde god olivenolie. Lad dem stege ved hård varme i 2-3 minutter til de er gyldne og lækre. Kom en generøs klump smør og finthakket hvidløg på panden sammen med gnocchi’erne. Steg med et par minutter. Krydr med salt og peber

  • Skindstegt torsk:

    Soigner fisken, og del den i portionsstykker.

    Krydr fisken med salt og peber på kødsiden, ikke på skindet.

    i 2-3 min. i lidt neutral olie på en meget varm pande.

    Skru ned for blusset efter et par minutter, og lad fisken stege videre (stadig på skindsiden), til kødet netop begynder at få en mælkehvid farve.

    Tilsæt et par generøse klumper smør til panden, og lad smørret bruse op.

    Steg videre i 1-2 min. Vend fisken, krydr med salt og peber på skindet, tæl til 10, og så er fisken klar til servering.

  • Kunne du lide retten? Vi ville blive glade hvis du vil give din bedømmelse af opskriften.
  • Opskriften har været en del af SkagenKassen.
    Prøv SkagenKassen
Udskriv

Hvad med også at prøve?

Gæste & weekend menu

Nu gør vi det nemlig muligt at nyde en gourmet restaurant oplevelse hjemme ved dit eget spisebord! Vores huskok har udarbejdet en udsøgt 3 retters men...

Pris fra
598,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Koldrøget Fanø Laks

Original Fanø Laks er en prisbelønnet og ganske særlig specialitet, som har modtaget Børsens Fødevarepris for "Sublim smag og råvarekvalitet".

Pris fra
189,00 kr
(pr. lervering inkl. fragt)
Læs mere

Tilmeld nyhedsbrev

Modtag vores nyhedsbrev med sæsonens spændende råvarer og gode madoplevelser.

Kundekommentarer

Din bedømmelse