Gulerødder: Skrab gulerødderne godt og halver dem på langs. Vend dem med en smule olie, salt og peber og bag dem møre ved 200 grader i ca. 20 min. Rør imens sennep, sukker, olie, vineddike, salt og peber sammen. Vend de varme gulerødder med marinaden og smag til.
Frikassé: Kog kartoflerne møre med skræl og pil dem. Skær blomkålshovedet i små buketter og stokken i tern. Kog begge dele lige knapt møre i 6 dl letsaltet vand. Dræn kålen, men gem kogelagen og tilsæt bouillonterningen. Smelt smørret i en gryde og kom hvedemelet ved. Rør kogelagen/bouillonen i lidt ad gangen under kraftig piskning til saucen er cremet og glat. Læg kartofler og blomkål i sammen med salt, peber, fløde og masser af klippet dild. Varm frikasséen igennem - den må ikke koge - og smag til.
Torsk: Skær torskefileten i 4-6 ensartede stykker, krydr med salt og peber og lad dem trække 10 min. Læg dem i et ildfast fad, kom vin ved og dæk fadet til med folie. Damp fisken mør i ovnen ved 200 grader i ca. 12-15 min.
Hæld frikasséen over fisken og server straks med gulerødderne og en frisk grøn salat og godt groft brød.
Kommentarer og forslag til opskriften