0

Torsk med krydret parmesantopping og spidskål i kaperssmør

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Fisk: Skær torsken ud i 8 ensartede stykker, læg dem i et ildfast fad og krydr med salt og peber. Rør brødkrummer, sennep, honning, parmesan og persille sammen og smør det på toppen af fiskestykkerne. Bag fisken ved 175°C i ca. 12 min. til toppingen er gylden og fiskekødet mælkehvidt.

Kål: Trim spidskålen fri for stok og grimme yderblade. Snit kålen i fine strimler og giv den 1 minuts opkog i letsaltet vand. Dryp kålen godt af og hold den lun. Smelt smørret på en pande ved middelvarme til det begynder at brune. Kom kapers, citronsaft og -skal ved og pisk det let ind i smørret. Vend spidskålen i og varm det hurtigt igennem.

Server retten med små kogte kartofler og en god tomatsalat til.

Kommentarer og forslag til opskriften

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.