0

Torsk med marokkansk rub og quinoasalat med frisk spinat, fennikel, æbler, tørret frugt og valnødder

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Fisk: Hak ½ skalotteløg og persillen helt fint og rør det sammen med presset hvidløg, spidskommen, paprika, koriander, gurkemeje, cayennepeber, 2 spsk. olie, ½ tsk. salt og 2 kværn peber sammen til en tyk pasta. Skær fisken ud i pæne ensartede stykker, gnid dem med pastaen og læg dem i et ovnfast fad. Lad fisken marinere på køkkenbordet i 10 min. og sæt dem efterfølgende i en 175 grader varm ovn i ca. 12 min.

Salat: Kom quinoa og fond i en kasserolle, kog det op og lad det simre i 15 min. Hæld overskydende væde fra og lad quinoaen trække ved eftervarmen i 5 min. Løsn den med en gaffel og lad den køle lidt af. Snit 1½ skalotteløg i tynde både og rist dem i en smule olie til de er let gyldne. Tilsæt 2 spsk. balsamico og lad det koge ind om løgene. Skyl spinaten, slyng den tør og fjern grove stilke. Snit fenniklen i fine strimler og æblerne i tynde skiver. Vend quinoa, løg, tørret frugt (fx abrikoser, tranebær, blåbær og kirsebær) og grofthakkede valnødder sammen med 3 spsk. olie, 1 spsk. balsamicoeddike, salt og peber. Vend derefter spinat, fennikel og æble i med løse tag og smag til. Anret og server straks.

Server sammen med bagte rodfrugter, en ærtetzatziki og godt fladbrød.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?