Salat: Skræl rodfrugterne (fx selleri, pastinak, gulerod, jordskok) og skær dem i ensartede ”fritter”. Pil rødløgene og del dem i 1½ cm brede både. Vend det hele med 2 fed finthakkede hvidløg, rosmarin, olie, salt og peber og bred dem ud på en bageplade. Bag grøntsagerne i en 200 grader varm ovn i ca. 30 min. til de er møre med et fast bid. Kog 1 tsk. revet appelsinskal, saft fra hele appelsinen og honning op i en kasserolle og kog det lidt ind. Rør 2 spsk. olie i og krydr med salt og peber. Vend de bagte rodfrugter og løg med den varme marinade lige inden servering. Anret og drys med ristede pinjekerner.
Fisk: Smelt smørret i en lille kasserolle til det bliver lysebrunt og dufter nøddeagtigt – det må bruse for kraftigt op, så smelt det ved middel varme. Kom citronsaft ved lige så snart smørret dufter rigtigt. Kom rasp, hakkede oliven og hakkede soltørrede tomater, 1 fed finthakket hvidløg og timian i en skål og rør smørret i. Skær fisken ud i ensartede portionsstykker, læg dem i et smurt ovnfast fad og krydr med salt og peber. Fordel toppingen ovenpå, dryp med lidt olivenolie og bag 10-12 min. i en 200 grader varm ovn til fisken er gennembagt og toppingen let gylden.
Server sammen med små kogte eller bagte kartofler og evt. godt groft brød.
Skagenfoods udvalgte sorte oliven er Leccino oliven som gror på den solbeskinnede Rocca Messina ca. 40 kilometer øst for Rom. Denne familiegård er som en af de meget få certificeret til at have Oliventræerne certificerede som Økologiske. Olivene plukkes i oktober, november og december hvorefter de bringes i saltlage for at fjerne den bitre smag som er i alle oliven. Herefter udvandes de med frisk vand for at nedbringe saltindholdet i frugten. Super godt til salater, pizza, fisk og kød.
Kommentarer og forslag til opskriften