0
Torsk med sennepsstuvede kartofler samt rødbedesalat med æbler, peberrod & kapers

Torsk med sennepsstuvede kartofler samt rødbedesalat med æbler, peberrod & kapers

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
45 minutter
Opskriftstype:
Hurtige fiskeretter
Brugerbedømmelser:

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
små kartoflerGrov Fiskesennepcitronbechamelsovsbredbladet persille
1 min.
Sennepsstuvede kartofler:

Skræl kartofler, og skær dem i så tynde skiver som muligt (gerne på et mandolinjern). Kartoffelskiverne koges i letsaltet vand i 4-5 min., og drænes/dampes tørre i et dørslag. Kom bechamelsaucen i gryden fra kartoflerne, og rør den med en generøs klump smør, fiskesennep og plukket og hakket persille (brug det halve her). Kog saucen igennem, og kom så kartoflerne tilbage i gryden. Smag stuvningen til med salt, peber samt lidt citronskal. 

rødbederrødt æblekaperspeberrodcitronbredbladet persille
10 min.
Rødbedesalat:

Skræl rødbederne, og skær dem i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Skær også æblerne på mandolinjernet, og læg begge dele i iskoldt vand. Dette gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af olivenolie, lys eddike (gerne æbleeddike), citronsaft, fintrevet citronskal, hakkede kapers, revet peberrod og sukker. Krydr med salt og peber, og vend de skyllede og aftørrede (gerne i en salatslynge) rødbeder og æblerne i dressingen sammen med det sidste persille. Sørg for at få det hele godt marineret. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering. 

torskefilet uden skind
25 min.
Torsk med sennepsstuvede kartofler:

Kom de stuvede kartofler i et passende ildfast fad. Del fisken i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og pres dem halvt ned i de stuvede kartofler. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 15-18 min., til fisken er færdig, og saucen begynder at gratinere/tage farve.

45 min.
Anretning:

Som vist på billedet.

Bonusinfo

Grov Fiskesennep indeholder:

65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?