
Skræl kartofler, og skær dem i så tynde skiver som muligt (gerne på et mandolinjern). Kartoffelskiverne koges i letsaltet vand i 4-5 min., og drænes/dampes tørre i et dørslag. Kom bechamelsaucen i gryden fra kartoflerne, og rør den med en generøs klump smør, fiskesennep og plukket og hakket persille (brug det halve her). Kog saucen igennem, og kom så kartoflerne tilbage i gryden. Smag stuvningen til med salt, peber samt lidt citronskal.
Skræl rødbederne, og skær dem i 1-2 mm tynde skiver på et mandolinjern. Skær også æblerne på mandolinjernet, og læg begge dele i iskoldt vand. Dette gør dem dejligt sprøde. Rør en dressing af olivenolie, lys eddike (gerne æbleeddike), citronsaft, fintrevet citronskal, hakkede kapers, revet peberrod og sukker. Krydr med salt og peber, og vend de skyllede og aftørrede (gerne i en salatslynge) rødbeder og æblerne i dressingen sammen med det sidste persille. Sørg for at få det hele godt marineret. Riv gerne ekstra peberrod over inden servering.
Kom de stuvede kartofler i et passende ildfast fad. Del fisken i portionsstykker. Krydr fisken med salt og peber på begge sider, og pres dem halvt ned i de stuvede kartofler. Sæt fadet i en 225 grader varm ovn i ca. 15-18 min., til fisken er færdig, og saucen begynder at gratinere/tage farve.
Som vist på billedet.
Grov Fiskesennep indeholder:
65% gule sennepsfrø, 30% brune sennepsfrø og 5% gurkemeje
EVOO står for Extra Virgin Olive Oil og er den højeste kvalitet inden for olivenolie. Den fremstilles udelukkende ved mekanisk, kold presning uden brug af varme eller kemikalier og har en meget lav syregrad. Det giver en ren, frugtig smag med noter af græs, artiskok, mandel eller peber – afhængigt af olivensort og høsttidspunkt. EVOO bruges traditionelt i Middelhavskøkkenet både rå og til madlavning og bidrager med sunde fedtsyrer og naturlige antioxidanter.
3 fun facts om EVOO
Den let bitre og pebrede fornemmelse i halsen er et kvalitetstegn og skyldes polyfenoler – de samme antioxidanter, der gør olien sund.
Tidligt høstede, grønne oliven giver mindre olie, men markant mere smag og flere antioxidanter end sent høstede, modne oliven.
En god EVOO er mere varmestabil, end mange tror, fordi dens antioxidanter beskytter fedtet – den kan derfor godt bruges til moderat stegning uden problemer.
Kommentarer og forslag til opskriften