0

Torsk og forårsløg svøbt i spegeskinke med stuvet kål og stikkelsbærkompot

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter

Fremgangsmåde

Kompot: Kom sukker og vand i en gryde og kog det forsigtigt op – det må ikke karamellisere. Kom stikkelsbærrene ved og kog til bærrene netop brister. Tag kompotten af varmen, rør forsigtigt smørret i og smag til med sukker.

Spidskål: Del spidskålen på langs, fjern stokken og snit bladene fint. Kog kålen 8-10 min. i letsaltet vand og dræn den – gem 2 dl af kogevandet til saucen! Smelt smørret i en gryde uden det bliver brunt og kom melet ved. Rør mælk og kogevand i under kraftig piskning for at undgå klumper. Smag saucen til med salt, peber og muskatnød og rør forsigtigt spidskålen i. Varm stuvningen igennem og smag til endnu en gang.

Torsk: Rens forårsløgene og del hvert løg i 3 lige lange stykker (også den grønne top). Damp løgene over letsaltet vand i 3 min. og dryp dem godt af. Del fisken i 6 lige store stykker og krydr dem med lidt salt og peber. Læg skinkeskiverne ved siden af hinanden og kom 3 stykker forårsløg på enden af hver. Læg et stykke torsk ovenpå og rul sammen, så skinken danner en rør udenom fisk og løg. Læg rullerne på bagepapir med samlingen nedad og bag dem i ovnen ved 225°C i ca. 12 min.

Anret en portion stuvet kål på midten af hver tallerken. Læg to torskeruller pænt ovenpå og slut af med en skefuld stikkelsbærkompot. Server med nykogte kartofler og evt. blandet grøn salat med ærter til.

Kommentarer og forslag til opskriften