Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.
Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af i gryden. Mos kartoflerne med en generøs klump smør og evt. lidt varm mælk - smag til med salt, peber og grov sennep.
Del fisken i portionsstykker og kom stykkerne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 10-12-min.
Skyl palmekålen grundigt og skær den træede i midten rib af. skær bladene i mundrette stykker. Blancher bladene i godt saltet vand i 1 minut. Pil skalotteløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom en generøs klump smør i en sauteuse eller pande - når smørret bruser tilsættes de hakkede løg og hvidløg, lad dem sautere 1-2 minutter - krydr med salt og sort peber. Kom den blancherede kål på og sauter med i et par minutter. Krydr igen med salt og masser af sort peber. Riv parmesan over og vend rundt.
Pil klementinerne og del dem i både - skær hver båd i 2-3 stykker.
Som vist - drys med de saltede mandler og klementiner
Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.
Kundekommentarer ()