0
Bagt mørksej/kuller på sauteret palmekål med hvidløg og parmesan, saltede mandler og klementiner dertil grov kartoffelmos med sennep

Bagt mørksej/kuller på sauteret palmekål med hvidløg og parmesan, saltede mandler og klementiner dertil grov kartoffelmos med sennep

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Efterår, Vinter
Tilberedningstid:
35 minutter
Brugerbedømmelser:
Allergener:
Mørksej, Mælk, Mandler, Sesam, Soya, Nødder, Jordnødder, Sennep

Fremgangsmåde

mandler2
Saltede mandler:

Kog 2 dl vand op med 50 g salt. Sæt gryden til side, og kom mandlerne i vandet. Lad mandlerne salte i mindst 10 minutter, gerne i 20. Kasser saltvandet, kom de afdryppede mandler i et ildfast fad, og bag dem i en forvarmet ovn ved 175 grader i ca. 15 minutter, til de er gyldne og får et lille lag hvid saltcoating. Lad dem køle lidt af, og hak dem groft.

melede kartofler
Grov kartoffelmos med sennep

Skræl kartoflerne og del dem i mindre stykker. Kog kartoflerne møre i godt saltet vand. Hæld vandet fra og lad dem dampe lidt af i gryden. Mos kartoflerne med en generøs klump smør og evt. lidt varm mælk - smag til med salt, peber og grov sennep. 

mørksejfilet uden skind
Mørksej:

Del fisken i portionsstykker og kom stykkerne i et ovnfast fad med lidt olivenolie i bunden. Krydr med salt og peber på begge sider. Sæt fadet i en 160 grader forvarm ovn i ca. 10-12-min. 

palmekålparmigiano reggiano (Parmesan)skalotteløghvidløg
Palmekål med hvidløg og parmesan:

Skyl palmekålen grundigt og skær den træede i midten rib af. skær bladene i mundrette stykker. Blancher bladene i godt saltet vand i 1 minut. Pil skalotteløg og hvidløg og hak begge dele fint. Kom en generøs klump smør i en sauteuse eller pande - når smørret bruser tilsættes de hakkede løg og hvidløg, lad dem sautere 1-2 minutter - krydr med salt og sort peber. Kom den blancherede kål på og sauter med i et par minutter. Krydr igen med salt og masser af sort peber. Riv parmesan over og vend rundt.

klementin
Klementiner:

Pil klementinerne og del dem i både - skær hver båd i 2-3 stykker.

Anretning:

Som vist - drys med de saltede mandler og klementiner

Bonusinfo

Parmigiano Reggiano fra regionen Emillia Romagna i Italien. Osten er fremstillet af rå upasteuriseret komælk. Denne ost er den første ost nævnt i historien allerede i år ca. 600 før Kristi fødsel. Romerne brugte osten som føde til deres soldater og den blev transporteret rundt på hesteryg. Parmigiano Reggiano er Italiens stolthed. Osten er modnet 18 måneder i de store lagre på mejerierne i det nordlige Italien.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?