Fisk: Del fisken i 4 ensartede stykker og smør hvert stykke med lidt dijonsennep. Krydr melet med salt og peber og vend dem heri. Pisk ægget sammen og pensl det på alle sider af fiskestykkerne. Bland havregryn og valnødder og vend til sidst fisken heri, mens der presses let, så paneringen sidder fast. Varm olien op på en pande og steg fisken gylden 2-3 min. på hver side.
Appelsinsalat: Rist baconen sprød i en lille gryde ved middel varme og skær imens champignonerne i skiver. Tag baconen op uden at få for meget fedt med og rist champignonskiverne 2 min. i gryden. Kom appelsinsaft, finthakket skalotteløg, olivenolie og balsamico i gryden og varm det igennem. Skær skrællen af appelsinerne og snit fileterne fri mellem lamellerne. Hak hasselnødderne groft og skyl babyspinaten godt. Vend spinat, bacon, nødder og appelsinfileter (se video ovenover) sammen i en skål og kom grydens indhold ved. Krydr med salt og peber, vend hurtigt rundt og server straks.
Server fisken med den varme salat og fx flødestuvede små kartofler. Kom 750 g små kartofler, 1-2 løg i tynde skiver, salt og peber i en gryde sammen med 2½ dl sødmælk. Læg låg på og kog kartoflerne netop møre ved middel varme i ca. 15 min. Tag låget af, kom 2 dl fløde ved og lad det simre til konsistensen er blød og cremet.
Kommentarer og forslag til opskriften