0

Torsk pizzaiola med oliven, kapers & spaghetti

Hovedingrediens:
Fisk
Sæson:
Forår, Efterår, Sommer, Vinter
Tilberedningstid:
30 minutter
Opskriftstype:
Italiensk
Brugerbedømmelser:

Introduktion:

Baccalà alla pizzaiola er en ultra-klassisk italiensk fiskeret, der normalt laves med saltet og tørret torsk.

Fremgangsmåde

Skift til simpel visning
0 min.
Lad os starte med:

Skyl alle grøntsager samt eventuelle krydderurter, salater og frugter. Husk at vaske dine hænder og køkkenredskaber umiddelbart efter håndtering af rå fisk, råt kød og grøntsager med jord.

OBS: Læs opskriften grundigt igennem inden du går i gang & find alle de køkkenredskaber frem, du skal bruge til retten.

torskefilet uden skind
1 min.
Fisk:

Skær fisken ud i mindre stykker (3-4 pr person du laver mad til) og drys med salt. Lad dem stå til senere. 

hvidløgzittauerløgkapersflåede og hakkede tomatersorte oliven, uden stenfrisk mozzarellatørret oregano
10 min.
Pizzaiola:

Tænd airfryeren på 180 grader. Kom olivenolie en stor form eller skål der passer til din airfryer, og tilsæt hvidløg, der er skåret i tynde skiver. Steg ved 180 grader, indtil hvidløgsskiverne er gyldne uden at blive mørke. Hak løg fint, og tilsæt det til hvidløget sammen med kapers, oliven, salt og peber. Tilsæt også halvdelen af oreganoen. Kom de flåede tomater i og lad retten "simre" i 15 min. Smag til med salt, peber og evt. lidt sukker. Pres nu de letsaltede fiskestykker halvvejs ned i tomatsovsen og top hvert fiskestykke med et lille stykke mozzarella der er skåret i skiver. Giv retten yderligere 2-3 minutter på max varme (200 g +) indtil mozzarellaen er smeltet og let gylden.

spaghetti
20 min.
Pasta:

Kog pastaen i rigeligt, godt saltet vand. Dræn vandet fra, hæld pastaen i en skål, og vend den rundt sammen med lidt af din bedste olivenolie eller lidt smør.

tørret oregano
30 min.
Anretning:

Som vist på billedet. Drys evt. det sidste oregano på toppen, og server pastaen i en skål på siden.

Kundekommentarer ()

Din bedømmelse

Hvor mange stjerner giver du opskriften?