Labskovs: Skræl kartoflerne og pil løgene. Skær begge dele i lige store tern. Svits baconen til den er næsten sprød. Kom kartofler, løg, kalvefond, laurbærblade, salt og peberkorn ved og hæld vand på til det lige dækker. Lad labskovsen koge mindst 25 min., men gerne 1-1½ time, hvis der er tid til det. Koger den kun kort tid, kan det være nødvendigt at mose kartoflerne let for at opnå den rette konsistens.
Rødbeder: Skræl rødbederne, skær dem i tern på 1 cm og vend dem med balsamico, olie, salt og peber. Bag rødbedeternene i en 200 grader varm ovn i 20-25 min. (til de er møre).
Fisk: Skær fileten i portionsstykker eller bag den hel. Det vigtigste er, at stykkerne eller fileten er nogenlunde ens i tykkelse (lav evt. et ikke gennemgående snit på fisken og fold fileten dobbelt). Placer fisken i et smurt ovnfast fad, krydr med salt og peber og dryp lidt hvidvin over. Bag fisken i en 200 grader varm ovn i 10-12 min. - den må hellere bages for lidt end for meget og i stedet hvile overdækket udenfor ovnen i 5 min. inden servering.
Anretning: Fordel labskovsen på 4 tallerkner. Placer et stykke fisk oven på og læg rødbedetern rundt om (se billedet). Læg et stykke koldt smør oven på fisken og drys med klippet purløg. Server straks med groft brød til.
Kommentarer og forslag til opskriften