Skrub kartoflerne godt, kog dem knapt møre - de skal stadig være skærefaste - og lad dem køle af, mens resten forberedes. Skyl spinaten, fjern grove stilke og læg bladene i et dørslag. Hæld langsomt en kedel kogende vand over, så spinaten falder sammen og skyl straks med koldt vand, så processen stoppes igen. Pres spinaten fri for væde og vend den sammen med torsk skåret i grove tern, skalotteløg i helt tynde skiver og revet citronskal fra hele citronen (afhængig af størrelse). Krydr med lidt salt og peber.
Smelt 50 g smør, rør melet i og tilsæt mælk lidt ad gangen under piskning. Pisk til saucen er helt glat og kog igennem til den er tyk og cremet. Tag gryden af varmen, rør hakkede krydderurter i (brug fx dild, basilikum eller persille - eller en blanding) og smag til med salt og peber.
Vend sauce og torskeblanding sammen og kom det hele i et passende størrelse ovnfast fad. Pil kartoflerne, skær dem i tynde skiver og taglæg dem flot ovenpå. Smelt 25 g smør og pensl det omhyggeligt på kartoflerne. Bag gratinen i en 175 grader varm ovn i ca. 45 min. til fisken er mør og kartoflerne gyldne.
Server sammen med en sprød grøn salat og godt brød.
En krydderurt er en plante, der hel eller kun let findelt tilsættes maden for at fremhæve en smag eller få maden til at smage af noget ekstra. Urterne kan bruges både tørrede og helt friske. De har været brugt som smagsgivere gennem hele historien og utvivlsomt også før. Wikipedia
Kommentarer og forslag til opskriften